bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Slijepa trudnica 'progledala' zahvaljujući 3d printanju
‹ Tech novosti

Slijepa trudnica 'progledala' zahvaljujući 3d printanju 07.05.

Pomoću ultrazvuka i 3d printanja slijepa brazilska trudnica doživjela je trenutak kojeg nikad neće zaboraviti - dodirom je 'vidjela' nerođenog sina i pritom zaplakala od sreće. Prava, hi-tech bajka :)

Za sve buduće roditelje, a pogotovo majke, jedan od najljepših doživljaja trudnoće je trenutak kad prvi put ugledaju lice svog čeda prilikom pregleda ultrazvukom. Spokojno lice bebe koje sniva u sigurnosti majčinog trbuhu svakoj će trudnici natjerati suze u oči.

Isto se dogodilo i Brazilki Tatiani Guerra kad je napokon vidjela sina u 20. tjednu trudnoće. Vidjela je svoje dijete iako je slijepa punih 13 godina.

Naime, 30-godišnja Tatiana izgubila je vid u mladosti i žalila je što ne može vidjeti sina dok ga ne rodi. Naravno, poput ostalih slijepih osoba i Tatiana svijet doživljava drugim čulima, a ponajviše dodirom.

Upravo su joj to, upoznavanje nerođenog sina dodirom, omogućili iz Huggiesa, poznate tvrtke za proizvodnju pelena. Ultrazvučnu sliku Tatjaninog sina pretvorili su u 3d model i potom ga isprintali 3d printerom.

Identičnu tehnologiju koristi i tvrtka 3D Babies koja roditeljima nudi mogućnost 3d printanja nerođenih fetusa kako bi imali jedinstvenu uspomenu na nezaboravnih devet mjeseci trudnoće. Pomalo neobično, ali roditeljstvo je prepuno takvih, neobičnih, ali ujedno i predivnih stvari. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 07.05.2015.
Možda će te zanimati i: