bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Slušalice koje bi ti mogle spasiti život
‹ Tech novosti

Slušalice koje bi ti mogle spasiti život 01.08.

Okruženi gradskom vrevom često nataknemo slušalice i posegnemo za glazbom koja nas opušta. Lakše je doći do posla ili škole dok u glavi furaš svoj film uz savršen soundtrack, samo pripazi prilikom prelaska ulice. Nepažnja uzrokovana slušanjem glazbe uzrok je brojnih prometnih nesreća, ali tome bi uskoro mogao doći kraj

Smartfon je puno toga, između ostalog i uređaj putem kojeg svakodnevno konzumiramo omiljenu vrstu glazbe. O ukusima se ne raspravlja pa nas ne zanima što slušaš, ali nas brine kako se ponašaš u prometu dok briješ na zvuk iz slušalica.

Nisu rijetke vijesti u crnoj kronici o prometnoj nesreći kojoj je kumovala nepažnja zbog slušanja glazbe. Lako se izgubiti u dok slušaš omiljeni sound, a povratak u realnost ponekad zna biti vrlo bolan.

No, Amazon radi na slušalicama koje bi takve, opasne situacije trebale svesti na minimum. Dodijeljen im je patent za slušalice koje se automatski isključuju kad detektiraju određen zvuk – bilo da je riječ o specifičnom uzorku (poput trubljenja nadolazećeg automobila), frekvenciju pa čak i pojedine riječi.

Amazonove slušalice imaju ugrađene minijaturne mikrofone na jastučićima za uši, identičnu tehnologiju kakva se nalazi i u Echo Alexi – zvučniku koji je postao jedan od najprodavanijih Amazonovih proizvoda.

Sad nam preostaje sačekati da Amazon svoj patent pretvori u prave, konkretne slušalice koje će izgledati i zvučati dobro. U tom slučaju – kupujemo.

Izvor

Posljednja izmjena: 01.08.2016.
Možda će te zanimati i: