bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Smartwatch koji zna što dodiruješ
‹ Tech novosti

Smartwatch koji zna što dodiruješ 13.11.

Nismo navikli da se Disney bavi gadgetima, ali ovaj gigant zabavne industrije ne želi ostati na periferiji mobilne revolucije. Disney puno ulaže u razvoj i upravo su predstavili prototip pametnog sata koji može prepoznati predmete i uređaje koje dodiruješ

Naša su tijela dobri provodnici električne energije, u što si se sigurno mogao uvjeriti par puta u životu, a skoro sve što dodirujemo ima specifičan elektromagnetski 'potpis'. Taj se signal može prepoznati imaš li dovoljno osjetljiv uređaj pri ruci.

No, zašto takav uređaj, umjesto pri, ne bi nosili na ruci, upitali su se u Disneyjevom istraživačkom laboratoriju i stvorili pametni sat koji 'hvata' takve elektromagnetske potpise, pamti ih i uči prepoznavati.

Ovaj neobičan sat koristi iznimno osjetljivu minijaturnu antenu koja traži signale niske frekvencije koji putuju našim tijelom kad dodirnemo neki metalni objekt.

Uređaj ima osjetljivost u rasponu od 1Hz do 28,8MHz, a u Disneyju vjeruju da će njihov sat naći primjenu i izvan laboratorija – od detektiranja da si u ruku uzeo ključeve od auta kojeg bi sat potom mogao otključati ili upaliti svjetlo u garaži do toga da počne grijati vodu za kavu ili čaj čim primiš posebnu šalicu.

Zanimljiv koncept kojeg će, kao i sve ostale, najbolje ocijeniti tržište.

Izvor

Posljednja izmjena: 15.11.2015.
Možda će te zanimati i: