bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Snapchat naočale s kamerom
‹ Tech novosti

Snapchat naočale s kamerom 27.09.

Is this the thing - pitali bi Ameri. Stvarno, je li sad fora snimati apsolutno sve oko sebe, bez prestanka bilježiti i postavljati sasvim obične stvari na društvene mreže? Ako u tome ne vidiš ništa čudno, onda su nove Snapchat naočale kao stvorene za tvoju facu

Mlađoj populaciji dobro poznati Snapchat otisnuo se u hardverske vode. Njihov prvi gadget je Spectacles - neobične naočale koje mogu snimiti do 30 sekundi videa u jednom kadru.

Tvrtka je ujedno objavila kako mijenja ime u Snap Inc., a razlog je širenje portfelja. Naime, više ih ne zadovoljava samo aplikacija te uskoro planiraju predstaviti nove proizvode za koje se nadaju da će privući Snapchat korisnike.

Osnivač Snapchata Evan Spiegel objašnjava zašto Spectacles: ‘Bio sam na godišnjem odmoru u nacionalnom parku Big Sur i dok sam šetao šumom uživao sam gledajući sve to krasno drveće’.

‘Nosio sam Spectacles, snimao i kad sam se vratio kući i pogledao snimke bilo je to kao da vidim svoje uspomene - bilo je nevjerojatno. Jedna je stvar vidjeti slike iskustava koja ste imali, a sasvim drugo je ponovno iskusiti ta iskustva’, filozofira Evan.

Spectacles će snimati video u novom, ‘okruglom’ formatu dok bi baterija na ovim naočalama trebala potrajati cijeli dan. Diode, koje se nalaze na gornjim vanjskim uglovima, zasvijetlit će kad snimaš i tako upozoriti nekog da bi uskoro mogao završiti na tvojoj Snapchat snimci.

Naočale će u prodaju krajem godine po cijeni od nekih 900 kuna ($130). Nije puno, ali za te pare možeš kupiti daleko bolje naočale, i to bez kamere.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.09.2016.
Možda će te zanimati i: