bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Sony priprema mob s 4K zaslonom
‹ Tech novosti

Sony priprema mob s 4K zaslonom 31.08.

Sljedeći Sonyjev 'premium' smartfon trebao bi imati 4k zaslon, šuška se po internetskim blogovima koji prate takve stvari. Z5 Premium, koji bi se na tržištu trebao pojaviti do kraja godine, imat će zaslon rezolucije 800ppi što je daleko više nego što ljudsko oko može razlikovati

Apple i Samsung vladaju tržištem premium smartfona, ali Sony se ne predaje. Iskreno, što je više tvrtki koje nastoje ugrabiti svoj dio tržišnog kolača, tim bolje po nas – potrošače. Oni se tuku specifikacijama i cijenama, a mi imamo veći broj uređaja između kojih možemo odabrati.

Kupci iPhonea i Galaxyja S uskoro bi mogli početi razmišljati o kupovini Sonyja pošto najavljeni Z5 Premium ima 'strava' specifikacije. Novi će mobitel navodno imati 5,5 inčni zaslon biti u 4k rezoluciji što u prijevodu znači da će po inču prikazivati 800 piksela na liniji od 1 inča (ppi).

Za usporedbu, iPhone 6 Plus ima zaslon rezolucije 401ppi dok se Galaxy S6 hvali s 576 ppi. Sve to zvuči sjajno i bajno, ali upamti da ljudsko oko, prema nekim istraživanjima, ne može razaznati razliku u kvaliteti za sve zaslone koji imaju rezoluciju veću od 287ppi dok u Appleu tvrde da ta brojka iznosi 477 ppi.

Upravo zbog toga je Sony izvadio još jednog aduta iz rukava u neslužbenoj najavi novih Z smartfona. Naime, novi će mobiteli imati bateriju koja bi trebala potrajati dva dana između punjenja.

Pitate li nas, to je daleko važnije nego lude rezolucije koje ionako ne možemo razlikovati.

Izvor

Posljednja izmjena: 01.09.2015.
Možda će te zanimati i: