bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Sony PSVR donosi virtualnu stvarnost po cijeni od 399 eura
‹ Tech novosti

Sony PSVR donosi virtualnu stvarnost po cijeni od 399 eura 16.03.

Tehnologija virtualne stvarnosti napokon će uskoro dobiti priliku zaživjeti u svakom domu i to zahvaljujući Sonyju. PSVR virtualni set košta 399 eura, što je dosta povoljnije od konkurencije, a za korištenje ti ne treba skupi PC već obični PlayStation 4. Nemaš PS4? Eto razloga da ga napokon kupiš :)

Dugo očekivana prezentacija Sonyjevog virtualnog sustava PSVR napokon je održana na GDC (Game Developer Conference) u San Franciscu.

Prezentacija je bila kratka i jasna – PSVR će koštati 399 eura u Europi, što je jeftinije od Oculus Rifta (€599) te HTC Vive sustava (€799). Ako doma imaš PlayStation 4, onda ti još trebaju PS Camera i Move kontroler kako bi bio u potpunosti spreman za PSVR iskustvo.

Sve u svemu – PS4, kamera, Move i PSVR ne bi trebali koštati više od 1.000 eura. Puno? Računaj na to da su u pitanu gadgeti koji će te zabavljati godinama.

A riječ je o itekako zanimljivom gadgetu. Naime, PSVR headset ima dva 5,7-inčna OLED zaslona, rezolucije 1920x1080 na 120 sličica u sekundi. Headset ima devet LED-ica pomoću kojih kamera prati tvoj položaj glave dok se zabavljaš, a u Sonyju tvrde kako je latencija između headseta i zaslona samo 18ms tj. praktički neprimjetna.

PSVR će na tržište u listopadu ove godine praćen velikim brojem posebno pisanog softvera: Star Wars Battlefront VR, VR Worlds, REZ Infinite, BattleZone… 

Zanimljivo je da nova tehnologija podržava i takozvani 'cinematic mode' u kojem korisnici mogu gledati filmove i igrati obične PS4, a sve to na virtualnom platnu, velikog poput onog u vrhunskom kinu.

Odlazak na more ili štednja za PSVR? Dilema pred kojom će se ovog ljeta naći mnogi.

Posljednja izmjena: 17.03.2016.