bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Specijalni efekti iz mobitela
‹ Tech novosti

Specijalni efekti iz mobitela 15.05.

iPhone korisnici već mjesecima koriste Instagram Hyperlapse – aplikaciju za snimanje time-lapse videa. Bila je to jedna od rijetkih aplikacija na kojima su Android i Windows Phone korisnici zavidjeli iOS-ovcima. Srećom, razloga za zavist više nema

Nakon što je u kolovozu prošle godine Instagram objavio svoj Hyperlapse app, mnogi su iOS korisnici krenuli iskušavati mogućnosti time-lapse efekta u svojim video snimkama.

Isti stvar sad će moći napraviti i Android te Windows Phone korisnici zahvaljujući novoj Microsoft Hyperlapse aplikaciji. Aplikacija omogućava snimanje i ubrzavanje videa pomoću smartfon kamere, a oni zahtjevniji snimljeni materijal mogu dodatno uređivati na Windows desktop aplikaciji.

Recimo, snimiš vožnju autom dugu 15 minuta i pomoću aplikacije komprimiraš je na minutu-dvije. Rezultat je ubrzani film, a aplikacije ti omogućava da podesiš brzinu snimanja i samim tim time-lapse efekt.

Naravno, nešto slično može se i bez posebne aplikacije, ali trik je u tome što Hyperlapse cijelo vrijeme pazi da se tvoja snimka ne pretvori u skakutavi video na kojem se ništa ne vidi zbog dugačke vremenske razlike između kadrova.

Microsoft Hyperlapse možeš iskušati ovog trenutka ako imaš neku od ovih Lumia s Windows Phoneom 8.0: 435, 530, 532, 535, 630, 635, 636, 638, 640, 640 XL, 730, 735, 830, 930, 152 ili HTC One M8.

Vlasnici Android uređaja moraju imati Android 4.4 kako bi Hyperlapse šljakao.

Obje verzije mogu se preuzeti ovdje.

Posljednja izmjena: 16.05.2015.
Možda će te zanimati i: