bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Surround rješenje za novu generaciju
‹ Tech novosti

Surround rješenje za novu generaciju 07.06.

Ugradnja surrounda donedavno je podrazumijevala stotinjak metara ožičenja koje je trebalo sakriti u podove i zidove. Danas sve radi puno jednostavnije i bez žica zahvaljujući modernim zvučnicima poput novog Vizio sustava kojeg bi rado htjeli vidjeti i u našim trgovinama

Priznajemo da nismo znali da je Vizio američka tvrtka. U svijetu potrošačke elektronike, kojim vladaju Japan, Koreja i Kina, rijetki su izazivači sa Zapada, a među njima je i Vizio.

U 14 godina od osnutka, Vizio je prevalio put od tri zaposlena i 600.000 dolara osnivačkog kapitala do multinacionalne korporacije vrijedne više od 3 milijarde dolara.

Uspjeh su prvenstveno postigli zahvaljujući brzom prihvaćanju novih tehnologija koje ugrađuju u svoje televizore. Zadnjih godina počeli su štancati i tablete te smartfone, a pun su pogodak postigli sound barovima ili 'zvučničkim šipkama'.

Nova generacija Sound Bar sustava predstavljena je ovih dana. Najveća novost je ugrađena podrška za Google Cast pa ove zvučnike možeš postaviti bilo gdje, a kao izvor zvuka može poslužiti bilo koji gadget s Google Cast podrškom.

Sustavi su prvenstveno dizajnirani za pametne televizore, pa su podijeljeni u cjenovne razrede prema dužini primarnog zvučnika – od 38 inča (180 dolara za 3.0 Sound Bar) do onih za televizore dijagonale duže od 45 inča (500 baksa za 5.1 sustav).

Google Cast radi putem Wi-Fija što je dodatna prednost u odnosu na Bluetooth konkurenciju. Google Cast podrška također donosi brojne prednosti, poput streamanja različitog sadržaja na različite zvučnike (multi room), kompatibilnosti s najpopularnijim streaming servisima (Spotify, Google Play Music…), podrške za podcaste…

Osim upravljanja Android ili iOS aplikacijom, zvučnike možeš kontrolirati i priloženim daljinskim upravljačem. Nije da će te zatrebati, ali nije na odmet držati ga na stolu kako bi se pravio važan kad ti ekipa dođe u posjet. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 08.06.2016.
Možda će te zanimati i: