bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tablet za rezanje
‹ Tech novosti

Tablet za rezanje 20.10.

Moramo razočarati sve one koji su pomislili kako je netko izmislio tablet-skakavac koji reže sve od reda. Sharpov Chop-Syc neće zamijeniti nož, ali će poslužiti umjesto kuhinjske daske za rezanje i pritom ti pomoći kod kuhanja

Jel' kuhaš? Onda si se sigurno nebrojeno puta našao kako masnim i brašnastim rukama listaš kuharicu ili surfaš po netu provjeravajući koliko ono grama šećera ide u pitu od jabuka i treba li jabuke narezati, naribati ili napraviti na gradele. Svi mi kuhari i kuharice često smo poželjeli neki gadget koji će nam pomoći pri kuhanju, a da pritom ne moramo paziti hoćemo li ga oštetiti i zaprljati.

Japanski je Sharp početkom godina raspisao online natječaj #GetItDownOnPaper u kojem su od sudionika tražili da im pošalju svoje ideje za elektroničke uređaje. Pobjednik Siobhán Andrews predložio je uređaj koji, logično, spaja tablet i kuhinjsku dasku za rezanju. Andrews je pozvan u Sharpove laboratorije, dobio je pripravničku plaću i dva mjeseca da svoju ideju pretvori u stvarnost.

Konačni rezultat dvomjesečnog rada, Chop-Syc tablet, više je od obične daske do rezanje s tabletom. Naime, Chop-Syc ima ugrađenu vagu za mjerenje, bežično je spojen s internetom na kojem stalno pronalazi nove recepte i ideje za nove, maštovite obroke, a automatski će kalkulirati potrebne količine sastojaka, ovisno za koliko ljudi kuhaš.

Tablet pamti što si i kad kuhao te pazi da ne pojedeš previše mjereći kalorijsku vrijednost svakog obroka. Naravno, površina Chop-Syca u potpunosti je otporna na ogrebotine, vodu, mast i ostale kuhinjske Scile i Haribde, a tablet se isključivo puni bežično kako bi se izbjegla opasnost od strujnog udara.

Chop-Syc je još uvijek u fazi prototipa, ali u Sharpu su ozbiljno naumili dodatno usavršiti ovaj tablet i uskoro ga ponuditi u prodaji. Ukoliko cijena bude odgovarajuće povoljna, ne vidimo razloga zašto svaki kuhar-amater ne bi imao ovakvu dasku za rezanje u svojoj kuhinji.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.10.2013.
Možda će te zanimati i: