bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tanji, brži, jači
‹ Tech novosti

Tanji, brži, jači 17.10.

U usporedbi s novim iPhoneom, predstavljanje novog iPada nije izazvalo niti približno toliko pozornosti. Posve neopravdano, jer novi je iPad u svakom pogledu bolji od prethodnika i trenutno je, usudimo se reći, najbolji tablet na tržištu

Novi iPad Air 2 tanak je svega 6,1 milimetara što ga čini najtanjim tabletom na svijetu. I ne samo najtanjim. Novi je iPad spreman povratiti krunu najboljeg, o najprodavanijem tabletu da i ne govorimo. I da, znamo da upotrebljavamo puno superlativa, ali teško je pisati drugačije kad je riječ o ovako dobrom gadgetu.

Unutar novog iPada nalazi se novi Apple A8X 'hardveraj' koji će se pobrinuti da novi tablet bude 40 posto brži od prethodnika kad je u pitanju CPU, te 2,5 puta brži kad je riječ o grafičkom procesoru. Ovo bi se itekako trebalo primijetiti pri izvođenju zahtjevnih aplikacija, prvenstveno igara.

TouchID skener napokon je preselio s iPhonea na iPad, a novi je i zaštitni premaz na zaslonu koji smanjuje odsjaj i tako poboljšava oštrinu slike. Inače, zaslon je isti kao kod prvog Aira, ali 9.7 inča na rezoluciji od 1536 x 2048 više je nego dovoljno za sve što ti padne na pamet.

No, zato novi iPad ima novu 8MP kameru koja snima video u fullHD rezoluciji, a ima i opciju snimanja u slow-motionu (120fps), te 'burst' mode. Također, novi je i drugi mikrofon koji omogućava stereo snimanje zvuka.

I prednja je kamera poboljšana, a Wi-Fi bi trebao omogućiti brzine do 886Mbps što, naravno, ovisi o brzini mreže na koju si spojen.

iPad Air 2 u Hrvatskoj bi trebao biti dostupan do kraja ovog mjeseca u srebrnoj, svemirsko sivoj te zlatnoj boji po sličnim, ako ne i istim, cijenama kao i prethodnik.

Jedina razlika je što novi iPad ne dolazi u 32GB izvedbi, što znači da možeš birati između modela s 16, 64 ili 128 gige RAM-a.

Jedan 128 giga Wi-Fi model u svemirsko sivoj boji, molim lijepo. Može na 60 rata, bez kamata? :/

Posljednja izmjena: 17.10.2014.
Možda će te zanimati i: