bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Teleappatija – kad mozak kaže zauzeto
‹ Tech novosti

Teleappatija – kad mozak kaže zauzeto 08.04.

App koji čita tvoje misli i na osnovu tvog raspoloženja preusmjerava pozive. Zvuči nemoguće, ali ovakva aplikacija upravo se razvija, a svi mi uskoro bi mogli početi koristiti smartfon bez potrebe za pritiskanjem touchscreena

Ruggero Scorcioni, osnivač i vlasnik tvrtke Braiyno, nedavno je predstavio GoodTimes – app koji analizira moždane valove i potom, ovisno o tvom raspoloženju, preusmjerava poziv. Aplikacija mjeri moždane valove pomoću posebnih slušalica koje prikupljene podatke Bluetooth vezom šalju u smartfon.

Na tebi je odlučiš što želiš s pozivom u slučaju da si zaposlen ili zamišljen, da li ga odbiti, ignorirati ili odgovoriti govornom poštom, a app će se pobrinuti da te ništa ne ometa u poslu ili sanjarenju. Aplikacija funkcionira, ali Scorcioni još nije u potpunosti zadovoljan te je namjerava dodatno usavršiti.

Problem predstavlja točno 'čitanje' moždanih valova. App ponekad pogrešno zna protumačiti podatke koje mu šalje mozak, što nas uopće ne čudi. Naime, i mi sami se ponekad začudimo načinom na koji naš mozak funkcionira i na kakve nas sve gluposti navede. Scorcioni najavljuje kako planira usavršiti algoritme kako bi app mogao prepoznati više stanja uma te tvrdi da će GoodTimes uskoro 'puštati' muziku ovisno o raspoloženju korisnika.

Nažalost, Scorcioni još ne zna kad će njegova tehnologija biti spremna za javnost. Ima tu još puno posla, a mi ćemo još neko vrijeme morati tražiti smartfon da bismo vidjeli tko nas to zove dok drijem… pardon, radimo.

Izvor

Posljednja izmjena: 08.04.2013.
Pitanja i komentari
  • crna1kava 12.05.2013. 18:10
  • hahaha,bilo bi dobro saznati što lijepe žene misle i žele od muških i obrnuto,alaj bi bilo belaja.:-):-)
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)