bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tko pokisne, nema smartfon
‹ Tech novosti

Tko pokisne, nema smartfon 02.04.

Želiš znati kad će sigurno pasti kiša kako bi ostao pod krovom, umjesto da pokisneš dok planinariš, šetaš pas ili naprosto šljakaš na otvorenom? Instaliraj besplatnu aplikaciju Rain Alarm i nema šanse da ikad više nakisneš

Nakon obilnih kiša i poplava proljeće nas je opet iznenadilo, ovaj put skoro pa pravim, ljetnim temperaturama. No, ljeto je daleko i slijedećih par mjeseci svi ćemo vidjeti svoj dio kiša, pljuskova i kišurina. Vremenska prognoza u bilo kojem obliku prilično je nepouzdana kad su u pitanju iznenadne oborine. Kao, sutra će biti promjenjivo s mogućnošću pljuskova. Ili, kad ti aplikacija za vremensku prognozu na jednu ikonu ugura sunce, oblak i kišu, pa još doda kako je mogućnost oborina 50 posto. Hoće ili neće – prava, meteorološka lutrija.

Srećom, postoji gro aplikacija koje ti mogu pomoći da izbjegneš 'ples' na kiši. Recimo, Rain Alarm. Sjajna aplikacija za mobilne uređaje potpuno je besplatna i, ono najbolje, među 20 država u kojoj radi, nalazi se i Hrvatska. Rain Alarm vuče podatke s radara meteoroloških službi zemalja koje te podatke ne naplaćuju, a među njima je i naša zemlja. Nažalost, radar nad Hrvatskom ne pokriva veći dio obale i otoka.

Ostatak zemlje je pokriven, skupa s većim dijelom Europe, Sjevernom Amerikom, Australijom i još par država s Južne polutke. Rain Alarm radi na vrlo jednostavnom principu – prati podatke o oborinama s meteo radara i upozorava te ukoliko prema tvojoj lokaciji stižu kišonosni oblaci. Osim na mobilnim uređajima, aplikacija radi i na web preglednicima, a moguće je kupiti i Pro verziju bez reklama, s dodatnim opcijama i podrškom za Sony SmartWatch.

Ukratko, Rain Alarm je aplikacija zbog koje vrijedi imati smartfon, app za kojeg ti nije žao iskeširati 4-5 dolara i kupiti Pro verziju, pogotovo ako puno vremena provodiš na otvorenom.

Posljednja izmjena: 02.04.2014.
Možda će te zanimati i: