bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tour de Office
‹ Tech novosti

Tour de Office 11.11.

Neki uredi imaju stolove za kojima se stoji, neki imaju čak i stolove s trakama za hodanje, a neki bi uskoro mogli 'obradovati' djelatnike s Pedal Powerom – stolom za kojem radiš, gaziš pedale i pritom stvaraš električnu energiju koja pokreće laptop

Energija 'na pedaliranje' stoput je prožvakana tema – od fora u crtićima do gadgeta za bicikle koji koriste tvoje pedaliranje za stvaranje električne energije. Biciklisti su navikli na to da su im noge stalno u pokretu, pa im sjedanje za stolom posebno teško pada. Osim toga, cjelodnevno sjedanje za stolom na poslu nije nimalo zdravo.

Puno je zdravije, recimo, pedalirati dok pišeš izvješće koje je trebalo biti gotovo prije tri dana ili dok odgovaraš na kružni mail u kojem svi pronalaze izgovore kako bi novi radni zadatak prebacili nekom drugom. Podržiš li Pedal Power koncept, radni ćeš stol pretvoriti u kombinaciju sobnog bicikla i električnog generatora. Naravno, električnu energiju proizvodit će tvoje noge dok bjesomučno gaze ispod stola.

Ekipa koja stoji iza Pedal Powera prilično je optimistična. 'Na svijetu je više od milijardu bicikala, jedan u skoro svakoj kući', kažu oni pa nastavljaju, 'Jednog dana, nadamo se kako će svako domaćinstvo putem ovakvih uređaja puniti mobitele, kuhati ili pumpati vodu.'

Pedal Power, sudeći prema video prezentaciji, već sad može poslužiti za punjenje svih električnih uređaja, a ne samo za rad na laptopu. Mali problem predstavljat će napon koji bi trebao biti konstantan za nesmetan rad većine električnih uređaja.

Problem predstavlja i cijena od 2.000 dolara koliko na Kickstarteru košta Pedal Power. Koliko kilometara moramo ispedalirati da bi nam se isplatila investicija od 2 soma dolara? Definitivno previše.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.11.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • robert.p 19.11.2013. 15:23
  • super stvar, samo malo preskupa...
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)