bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Transmartfonmer
‹ Tech novosti

Transmartfonmer 29.04.

Smartfon koji mijenja oblik, poput Transformera - već viđeno, reći ćeš. No, za razliku od brojnih, dosadašnjih konceptnih ideja sada smo dobili prvi, pravi prototip. Teško da će snimiti film o Morpheesu, ali 'mali' ima potencijala

Kako znaš je li neki gadget 'prava stvar' ili je riječ o maštariji nekog dizajnera ili futuriste? Jednostavno, provjeri tko je predstavio dotični uređaj. Ako su potpisani Mark iz New Yorka ili Sergej iz Moskve onda znaš da je u pitanju samo neostvariva maštarija, ali ako iza najave neke novotarije stoje ljudi koji ispred imena i prezimena imaju prefikse dr., prof. i slično, onda nije riječ o šali.

I mi smo prvo išli provjeriti tko stoji iza najave Morpheesa, smartfona koji mijenja oblike, jer smo puno puta do sada vidjeli slične ideje koje su na kraju ostale mrtvo slovo na papiru.  No ovaj put imamo jednog dr.-a, doktoricu Anne Roudat, i jednog prof.-a, profesora Srirama Subramaniana, sa Sveučilišta u Bristolu. Bit će da je onda ovo za ozbač?

Dakle, doktorica i profač danas su predstavili Morphees, koncept smartfona koji može promijeniti oblik na zahtjev korisnika ili aplikacije. Recimo skineš neku igru, pokreneš je, a Morphees se promijeni u kontroler za igranje s ugrađenim zaslonom. Skineš novi hit-film, mobač se pretvori u kokice i pivo, a nakon što instaliraš wallpaper sa zalaskom sunca na Havajima, tvoj smartfon pretvori se u avion i odveze te tamo. Dobro, priznajemo, malo smo zabrijali. :)

Ekipa doktora i profesora sa Sveučilišta u Bristolu vjeruje kako ćemo, u ne tako dalekoj budućnosti, svi imati slične uređaje. Nema više svađe čiji je mob ljepši. Kad ti se svidi neki dizajn, preuzmeš ga s neta i imaš novi, hispterski mobač. I tako svaki dan!

Istraživanje se nastavlja, a slijedeći cilj je Morpheesa učiniti još savitljivijim te mu omogućiti neke nove fore poput poroznosti i rastezljivosti.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.04.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • krista031 10.05.2013. 13:39
  • ozbač, profač, mobač...ffs -.-
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)