bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Trči, gameru, trči
‹ Tech novosti

Trči, gameru, trči 22.04.

Igranje ima puno dobrih strana, ali i jednu lošu – nimalo se ne krećemo dok rasturamo vanzemaljce. Budućnost gaminga je virtualna i uskoro ne samo da ćemo se igrati u virtualnoj stvarnosti već ćemo i pritom trčati, skakati i dobrano se oznojiti

Video igre upravo prolaze kroz slijedeću fazu evolucije. Od sjedenja i gledanja u zaslon, prelazimo na naočale za virtualnu stvarnost (VS) i upravljanje kretnjama tijelom umjesto nabijanja po mišu, tipkovnici i kontroleru. Pisali smo o Oculus Riftu, revolucionarnim VS naočalama koje će se uskoro pojaviti u slobodnoj prodaji. No, developeri (tvorci igara) već su dobili svoje primjerke Oculus Rifta i rade punom parom kako bi novu tehnologiju implementirali u svijet računalne i mobilne zabave.

Tvrtka Virtuix odlučila je nadograditi Oculus Rift i virtualnu stvarnost učiniti još stvarnijom. Upravo razvijaju višesmjernu traku za trčanje (threadmill) nazvanu Omni. Omniju je potpuno svejedno u kojem smjeru trčiš. Traka se 'vrti' u svih 360 stupnjeva, a promjena smjera je praktički trenutna.

Fora je u tome što je Omni povezan s računalom i Oculus Rift naočalama pa možeš hodati i trčati virtualnim svijetom, dok se igraš, umjesto da svako malo mijenjaš tipkovnicu jer si opet poderao WASD tipke. Osim za igranje, tvorci Omnija vjeruju kako će njihov threadmill pronaći mjesto i u brojnim teretanama te fitnes studijima. Uskoro kreću s Kickstarter kampanjom, a to znači da ćemo vrlo brzo saznati i cijenu ovog zanimljivog gadgeta.

Moramo priznati da Omni izgleda zabavno i pomalo smiješno, ali nas to nimalo neće spriječiti da ga pokušamo nabaviti. Onom sobnom biciklu i orbitreku, koji već godinama skupljaju prašinu u uglu dnevnog boravka, dobro će doći novo društvo.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.04.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Kvrga 23.04.2013. 10:34
  • Izgleda odlično!
    Samo, čini mi se da neće biti višesatnog igranja, hehe
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)