bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tri nova Optimusa
‹ Tech novosti

Tri nova Optimusa 12.02.

Transformers fanovi, sorry. U naslovu nije riječ o Optimus Prime autobotovima, niti o novom nastavku već pomalo ofucanog filmskog serijala. Pišemo o tri nova LG mobitela iz Optimus serije koji će svjetsku premijeru imati za dva tjedna na MWC-u u Barceloni

Slijedećih dana očekujemo pravu poplavu noviteta u svijetu mobilne industrije. Naime, 25. veljače u Barceloni počinje Mobile World Congress (MWC), najveći svjetski sajam mobitela, smartfona, dodataka za mobače i svega mobilnog. Svi će biti tamo, a mnogi proizvođači sajam će iskoristiti za predstavljanje novih modela. Jedan od njih je i korejski LG koji će predstaviti ne jedan, ne dva, već tri nova mobitela iz serije L.

LG Optimus L u deset mjeseci, koliko je na tržištu, prodan je u više od 10 milijuna primjeraka i logično ja da LG proširuje ovu uspješnu seriju s tri nova modela: Optimus L7 II, Optimus L5 II i Optimus L3 II. LG se u objavi za javnost hvali kako novi mobiteli 'utjelovljuju ljepotu prve L serije, ali uz rafiniraniji dodir', što god to značilo. Svi mobovi imaju QuickMemo funkciju koja omogućava pisanje po ekranu prstom, Quick Button omogućava dodjeljivanje bilo koje funkcije gumbu na kućištu dok Safety Care brine o tome da uvijek možeš poslati hitan poziv, bez obzira na stanje na računu.

Prvi će u prodaju, već ovog tjedna, najjači model - LG Optimus L7 II. 'Sedmica' pohod na tržište započinje u Rusiji, a cijena još uvijek nije poznata. Spomenimo i tehnikalije: 4,3“ IPS WVGA zaslon, dvojezgreni 1GHzQualcomm Snapdragon procesor, 768MB RAM-a, 4 gige integrirane memorije proširive microSD karticom, baterija od 2460mAh, te stražnja 8MP i prednja kamera od 3MP. Android 4.1 Jelly Bean već je instaliran, a tu je i QSlide koji dozvoljava multitasking na mobu. Fora je u tome što svaki app možeš učiniti 'prozirnim' dok koristiš neki drugi app.

Specifikacije preostala dva modela još uvijek su obavijene velom tajne, a zasad znamo da L5 II ima WVGA display dijagonale 4 inča dok L3 II ima QVGA zaslon od 3,2". Njih ćemo u prodaji vidjeti nešto kasnije od 'sedmice'.

I ono najzanimljivije za kraj - sva tri Optimusa prodavat će se i u verziji koja podržava dvije SIM kartice.

Izvor

Posljednja izmjena: 12.02.2013.