bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Tri nova ZTE Bladea Q
‹ Tech novosti

Tri nova ZTE Bladea Q 31.10.

Kineski ZTE predstavio je tri nova modela iz uspješne Blade serije smartfona. Blade Q Mini, Blade Q i Blade Q Maxi namijenjeni su europskom tržištu i svima onima koji traže solidan mobač prihvatljive cijene

Nije ZET već ZTE i nisu tramvaji već mobiteli. Kineski ZTE četvrti je najveći proizvođač mobitela u svijetu, ali većinu svojih uređaja prodaje u Kini te zemljama u razvoju. Prošle godine započeli su proboj na europsko tržište, a prvi ZTE model koji je zapeo za oko mnogim kupcima bio je Blade III. Riječ je o solidnom i jeftinom smartfonu, a takva poslovna filozofija krasi i tri nova Blade modela, predstavljena ovih dana.

Blade Q Mini, Blade Q i Blade Q Maxi imaju puno toga zajedničkog. Recimo, sve ih pogoni dvojezgreni 1.3 GHz MediaTek MT6572 procesor uz pomoć Mali 400 GPU-a dok je za softverski dio priče zadužen Android 4.2 (Jelly Bean). Također, sva tri Blade modela imaju 1GB RAM-a, stražnju kameru od 5 megapiksela s LED bljeskalicom, sposobnu za snimanje videa u 720p, FM radio te 21 MB/s 3G HSPA+ povezivost. Mobači dolaze i s predinstaliranim Dropbox, Evernote i uredskim aplikacijama.

Toliko o sličnostima, ajmo sad o razlikama. ZTE Blade Q Mini najmanji je u ovom društvu. Ima 4.0" TFT zaslon na 480x800 i prilično malenu bateriju od 1500 mA. Nešto veći ZTE Blade Q ima 4.5" TFT ekran, rezolucije 480x854, te bateriju od 1,800 mAh dok najveći ZTE Blade Q Maxi sadrži 5-inčni TFT display (480x854), a ujedno ima i najveću bateriju (2,000 mAh).

Već smo rekli da su tri Bladea namijenjena europskim kupcima, jedino još ne znamo kad će se pojaviti u trgovinama i po kojoj cijeni. Ne kužimo zašto onda uopće predstavljaju nove mobitele bez tih, nama najvažnijih informacija?

Ajmo ZET-ovci, daj cijenu. I nemoj da je preskupo. Sve iznad parsto eura ne prolazi!

Izvor

Posljednja izmjena: 31.10.2013.