bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Trovremenski tablet
‹ Tech novosti

Trovremenski tablet 09.01.

Lukovo Šugarje - bura, tablet je postojan. Zavižan - snijeg, tablet i dalje radi. Veliko Trgovišće - kiša, ma nema problema! Panasonic je predstavio tablet kojeg ništa ne može iznenaditi. Radi u svim vremenskim uvjetima, podnosi udarce i padove, ali zato i košta

Sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu završava u petak, a svaki dan na njemu se predstavi na stotine novih gadgeta, mobitela, tableta... U moru noviteta tražimo one najzanimljivije i najzabavnije. Panasonicov ToughPad FZ-G1 svakako je zanimljiv, zabavan, a povrh svega i otporan. Naime, ovaj tablet radi u svim atmosferskim prilikama i neprilikama. Radnici na naftnim platformama, poljoprivrednici, inženjeri, vojnici... samo se neke od profesija na koje cilja Panasonic sa svojim Windows 8 ToughPadom.

FZ-G1 ima 10,1 inčni zaslon rezolucije 1920x1080 i osvijetljenosti 800 nita ili kandela po četvornom metru. Uglavnom, zaslon ovog tableta bit će čitljiv čak i kad te ljetno popodnevno sunce natjera da staviš kapu, sunčane naočale i zaštitnu kremu faktora 500. Toughpad teži nešto više od 1 kilograma, a ta težina se itekako 'osjeti' nakon dužeg držanja. No, FZ-G1 je ionako namijenjen pravim 'outdoor' curama i dečkima, a ne ekipi koja ima problema i s podizanjem daljinskog upravljača.

Rubovi tableta obloženi su gumom, a kućište je izrađeno od legure magnezija. Panasonic tvrdi kako FZ-G1 može 'preživjeti' pad s visine od metar i po, otporan je na vlagu, vjetar i prašinu, a radi na temperaturama od -10 do +50 celzija. U Panasonicu su mislili na sve vrste sigurnosti te su ToughPad opremili vPro i TPM tehnologijama zaštite podataka.

Unutar tableta 'kuca' 1.9GHz intelov Core i5-3437U procesor, ugrađeno je 4 giga memorije, a kupci mogu birati između SSD-a od 128GB ili 256GB. Svaki FZ-G1 standardno je opremljen USB 3.0 portom, a tu su i HDMI te standardni audio izlaz. Fora je u dodatnom portu koji se konfigurira prema željama kupaca, a odlučiš li se na kupovinu moći ćeš birati između microSDxC card čitača, USB 2.0, LAN-a, serijskog porta ili GPS-a. Ugrađena baterija ima dovoljno snage za osam sati non-stop rada, a sama baterija može se fizički izvaditi i zamijeniti.

I na kraju, ono najvažnije - cijena. FZ-G1 Toughpad u maloprodaji će koštati čak 2899 dolara. Puno, ali ovakav stroj kupuje se za posao, a ne za igru, iako ne bi imali ništa protiv da se 'poigramo' i provjerimo koliko je zbilja izdržljiv. Koja je ono najviša građevina u Hrvatskoj? :)

Posljednja izmjena: 09.01.2013.
Možda će te zanimati i: