bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Upoznaj Keona i Peaka
‹ Tech novosti

Upoznaj Keona i Peaka 23.04.

Kladimo se da nemaš pojma tko su Keon i Peak? Ne, nisu anonimni nogometaši iz Sjeverne Koreje koji bi trebali 'pojačati' neki hrvatski klub već Firefox OS mobiteli koje napokon možeš kupiti na internetu

Firefox OS pompozno je najavljen prije dva mjeseca na Mobile World Congressu u Barceloni, a onda je nastupila tišina. Je li riječ o zatišju pred buru ili o nezainteresiranosti tržišta za još jedan mobilni OS saznat ćemo vrlo brzo. Naime, uskoro bi trebala slijediti prava poplava Firefox mobača, a prva dva ovaj su se tjedan pojavila u prodaji.

Španjolski proizvođač GeeksPhone počeo je prodavati dva nova Firefox smartfona, neobičnih naziva Keon i Peak. Ovi mobiteli prvenstveno su namijenjeni developerima koji žele razvijati aplikacije za novu mobilnu platformu. No, ništa te ne sprječava da odeš na GeeksPhone webshop i naručiš par Keona i dva-tri Peaka sa strane. Cijene su vrlo razumne – Keon košta 91, a Peak 149 eura. No, na tu cijenu moraš platiti PDV i poštarinu pa na kraju svota ispada nešto manje primamljivom.

Spomenimo i specifikacije. Peak je nešto 'jači' - ima 4.3“ qHD zaslon, dvojezgreni 1.2GHz CPU s 512MB RAM-a, 8MP kameru i 1,800mAh bateriju. Keon ima 3.5” HVGA ekran, 1GHz procesor, 512MB RAM-a, 3MP kameru i bateriju od 1,580mAh.

Sve u svemu ništa posebno, ali niti pretjerano razočaravajuće. Solidni mobači koje će uglavnom kupiti developeri i svi oni koji žele biti drugačiji. Već vidimo hipstere kojima iz jednog džepa viri Peak, a iz drugog Keon. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 23.04.2013.
Možda će te zanimati i: