bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
USB posjetnica
‹ Tech novosti

USB posjetnica 11.08.

Papirnate posjetnice relikt su vremena u kojem nije bilo računala i interneta. Najveći im je nedostatak što na njih ne stane previše podataka. SwivelCard takvih problema nema – naprosto je utakneš u USB utor i eto te na webu vlasnika posjetnice

Ritual razmjene posjetnica još uvijek je itekako prisutan među profesionalcima. Ime, prezime, adresa, titula i broj telefona podaci su koje smo navikli vidjeti na posjetnici. Dolaskom interneta dodani su i email adresa te web stranica vlasnika posjetnice, ali sve je to premalo za digitalno doba u kojem živimo.

Zašto tipkati web adresu kad smo navikli na QR kodove? Zašto svaka posjetnica ne bi imala personaliziran link? Zašto nositi sve te komadiće kartona po džepovima kad imamo oznake u preglednicima? Stvarno – zašto?

Jednostavnije je nabaviti hi-tech posjetnicu, poput SwivelCarda, i postati glavnom facom u korporativnoj ekipi. SwivelCard se može presavinuti i, zahvaljujući patentiranoj tehnologiji tiskanja, utaknuti u bilo koji USB utor. Posjetnica će potom korisnika odvesti na web stranicu koja je 'otisnuta' na papirnatom USB sticku.

'Otkrili smo i patentirali način tiskanja USB pogona na papiru. Koristimo posebnu, metaliziranu tintu kako bi otisnuli USB kontaktne letvice i utisnuli maleni čip na papir', kaže se na Kickstarter stranici tvoraca SwivelCarda.

Osim USB-a, na posjetnici se nalaze i NFC te QR kod. Zanima te? Trk na Kickstarter gdje SwivelCard možeš naručiti po cijeni od 289 dolara za 200 otisnutih posjetnica, a isporuka kreće u listopadu. 

Izvor

Posljednja izmjena: 13.08.2014.
Možda će te zanimati i: