bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Uštedi i doniraj uz Instead app
‹ Tech novosti

Uštedi i doniraj uz Instead app 17.11.

Nova aplikacija potiče te da štediš pri kupovini tako što pronalazi jeftinije ponude, a uštedu koju ostvariš potom možeš donirati u dobrotvorne svrhe. Kupuješ, štediš i pritom činiš dobro djelo - savršeno

Tvorac Instead appa, Micah Davis, vjeruje kako su mikrodonacije način da se pomogne desecima milijuna ljudi. Podsjeća na uspjeh raznih akcija u kojima su sredstva za pomoć žrtvama potresa, poplava, nesreća.. ukratko, ljudima u nevolji, prikupljana putem telefonskih poziva ili SMS poruka. No, zašto ne bi donirali prilikom svake online kupovine, a ne samo prilikom raznih organiziranih akcija - upitao se Micah. Par centi ovdje, par centi ondje, iznos je kojeg većina nas neće osjetiti pri online transakciji, a kad pomnožiš tih par centi s par milijuna donatora dobiješ impresivnu cifru.

Nakon downloada, u Instead treba unijeti podatke s kreditne kartice, ali ako te pere paranoja možeš se logirati i putem Fejsa. Potom možeš odabrati s popisa od stotinjak dobrotvornih, neprofitnih udruga koje želiš donirati. Svaki slijedeći put kad obaviš neku online kupnju Instead će predložiti jeftiniju alternativu, ako je pronađe, i ponuditi ti opciju da ušteđenu razliku doniraš odabranoj udruzi.

Naravno, ovaj app najbolje funkcionira u Americi, ali dobra stvar je što korisnici mogu sami predlagati udruge koje žele na popisu. Ništa te ne košta da predložiš da se na popis uvrsti neka hrvatska udruga ili organizacija koja će donirana sredstva znati utrošiti na dobra djela. Osim toga, možda se nađe neka dobra duša koja će Instead prilagoditi našem tržištu. Ima dobrovoljaca? :)

Instead uzima pet posto od svake donacije, ali i taj novac se troši transparentno što možeš provjeriti na njihovoj web stranici. App je besplatan, a možeš ga skinuti i isprobati na iPhone i Android mobačima.

Posljednja izmjena: 17.11.2012.
Možda će te zanimati i: