bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Veće je bolje?
‹ Tech novosti

Veće je bolje? 03.04.

Gdje je granica između smartfona i tableta? Mobiteli su sve veći pa zato imamo Galaxy Note i Ascend Mate 'phablete'. Samsung, navodno, sad priprema još veći smartfon. Kako je krenulo, uskoro ćemo mobače vući za sobom u kolicima

Samsung Galaxy Note II, sa svojim 5,5 inčnim zaslonom, lani je reklamiran kao najveći smartfon na svijetu. No, ubrzo je stigao odgovor u vidu Huawei Ascend Matea. Ekranom dijagonale od 6 inča (15,24 cm) ovaj mob opasno se približava 7-inčnim tabletima, poput iPad Minija ili Nexusa 7. Sudeći prema glasinama koje stižu iz Samsunga i ovaj rekord uskoro bi trebao biti srušen.

Naime, Samsung priprema dva uređaja koji će nositi novi 'Galaxy Mega' brend. Dakle, imamo običan Galaxy, imamo Mini, Note, a sad ćemo imati i Mega Galaxy. Što je slijedeće? Galaxy Mama, Galaxy Tata, Baka, Turbo, Dizel, Plahta… Mogućnosti su neograničene, na Korejcima je samo da nastava štancati mobitele raznih dimenzija na kojima piše Galaxy.

Mega Galaxy smartfoni, o kojima se šuška, trebali bi se proizvoditi u dvije veličine. Manji model imao bi zaslon dijagonale 5,8 inča, a onaj veći, za kojeg će nam trebati ruksak, proizvodit će se sa zaslonom od 6,3 inča ili okruglih 16 centimetara. Iskreno, vidjeli smo televizore koji imaju manji ekran od ovog Samsungovog čuda.

Nego, pokažu li se ove glasine istinitima i Samsung zbilja proizvede ova dva, uvjetno rečeno, mobitela, da li bi ikad kupio takvo što? Znamo da ima onih kojima treba tablet s ugrađenim telefonom, ali takvi su rijetki. Od smartfona tražimo da bude praktičan, fora i pouzdan, a ne da u slučaju nužde može poslužiti kao stol za ping pong.

Sjećaš se kad su se proizvođači mobača prije desetak godina natjecali tko će proizvesti što manji uređaj? Svi znamo kako je to završilo, a uvjereni smo da će se i ova priča okončati slično. Izgleda da je došlo vrijeme za novi korak u mobilnoj revoluciji. Dajte nam taj iWatch, Google Glass ili neku sličnu 'igračku' koja će nas očarati i zamijeniti smartfone kakve danas poznajemo.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.04.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • godzeus 03.04.2013. 23:39
  • Sve preko 4,5 je pre veliko. Google je to prepoznato pa planira slijedeću generaciju Nexus telefona izbaciti s 4,5" ekranom. Također 1080P je pretjerano. 720P je sasvim adekvatno za tu veličinu, sad samo treba poraditi na kvaliteti ekrana. Note bi trebao do 6". Blogeri se hvale kako im je to puno pomoglo. Znam sam jednu profi blogericu koja ga koristi i oduševljena je.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)