bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Vertu Aster
‹ Tech novosti

Vertu Aster 25.09.

Stalno pišemo o jeftinim mobitelima, štedimo i sanjarimo kako ćemo jednog dana kupiti iPhone15 ili Galaxy S42. A da malo povisimo letvicu i umjesto sveprisutnih smartfona počnemo sanjariti o zbilja opako skupim uređajima?

Vertu, proizvođač luksuznih i bezobrazno skupih mobitela, svako malo izbaci novi model. Nema par mjeseci da su počeli prodavati Signature Touch, a već najavljuju još bolji i skuplji Vertu Aster. Ovo 'bolji' uzmite sa zadrškom, jer Aster je odličan mob koji bi mogao koštati 10 puta manje, samo da nema ugravirani logo Vertu te da nije izrađen od materijala poput titanijumske legure i kože.

Specifikacije Astere su, onako, solidne, ali očekivali smo više. Dakle – za tričavih desetak tisuća dolara dobit ćeš mobitel sa 4,7 inčnim zaslonom, rezolucije 1080x1920 piksela.

Iza snima 13MP, a ispred 2MP kamera, unutra je četverojezgreni Snapdragon na 2,3 GHz, 2 gige RAM-a i 64 GB integrirane memorije. Gore je Android 4.4 KitKat s posebnim Vertu korisničkim sučeljem, a sam uređaj teži impresivnih 195 grama. Bit će da je zbog titanijuma. Tu su i NFC, LTE te ostale kratice koje čuda rade.

Uglavnom, to je to. I reci ti sad nama – vrijedi li sve to očekivanih 10 soma dolara? Naravno da ne vrijedi, ali poznato je do mnogi koji imaju puno u džepovima, ponekad nemaju previše u glavi. Upravo takvi će kupiti Vertu Aster umjesto da kupe brži, bolji i daleko jeftiniji mob. Neka im je sa srećom.

Izvor

Posljednja izmjena: 25.09.2014.
Možda će te zanimati i: