bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Vine odlazi u vječna lovišta
‹ Tech novosti

Vine odlazi u vječna lovišta 28.10.

Iz Twittera su priopćili kako će u narednim mjesecima ugasiti Vine. Prvo će na red doći Vine mobilne aplikacija dok će web stranica raditi još neko vrijeme. Plan je nekad popularni video servis zatvoriti polako, da ne kažemo neprimjetno. Kao da bi netko uopće i primijetio da Vine više ne radi /s

‘Poštujemo vas, i vaše Vineove, pa ćemo ovo napraviti na pravi način. I dalje ćete moći pristupiti svojim Vineovima te ih preuzeti. Stranica će još neko vrijeme ostati online kako bi mogli gledati sva ta sjajna Vine videa koja ste snimili. Obavijestit ćemo vas o daljnjim promjenama na aplikaciji i web stranici’, stoji i priopćenju kojim je potpisana smrtna presuda za Vine.

Inače, Twitter je pokrenuo Vine 2012. kako bi korisnici mogli dijeliti kratke video klipove, dužine do 6 sekundi. Servis je ubrzo privukao novu generaciju umjetnika, prvenstveno komičara koji su putem Vinea isporučivali kratke, efektne šale. Neki od njih, poput King Bacha, ubrzo su dobili uloge u tv serijama.

No, iako je Vine neko vrijeme bio popularan, nije se mogao nositi s konkurencijom u vidu Instagrama, Facebooka i Snapchata. Servis dugo nije bio monetiziran zbog čega su brod koji tone napustili mnogi od osnivača. U lipnju je Twitter napokon krenuo s monetizacijom platforme te je autorima omogućeno da uploadaju video duži od šest sekundi, ali sve to je bilo ‘too little, too late’.

Gašenje Vinea dio je plana štednje u Twitteru u kojem će ta tvrtka otpustiti 9 posto radne snage tj. nekih 350 zaposlenika. Iz Twittera su odbili pojasniti koliko je Vineovaca među onima koji će uskoro dobiti otkaz.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.10.2016.
Možda će te zanimati i: