bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Vodootporna Xperia ZR
‹ Tech novosti

Vodootporna Xperia ZR 13.05.

Sony je ostvario pun pogodak s Xperijom Z – smartfonom otpornim na vodu i prašinu. Nakon Z, slijedi Xperia ZR – manji i kompaktniji model koji ne samo da je otporan na vodu već može poslužiti i kao podvodna kamera

Prošli smo tjedan mogli pročitati kako je japanski Sony ostvario prvu neto dobit nakon pet godina. Japanci su shvatili da se moraju okrenuti Playstationu i smartfonima, umjesto da gube energiju na raznorazne walkmane i gadgete koji više nikog zanimaju. Stoga ne čudi da su novi Xperia modeli smartfona pobrali  hvalospjeve i postigli velik uspjeh na tržištu.

Jedna takva, nova Xperia - model Z, pojavio se u prodaji početkom ove godine. Osim sjajnog dizajna te brzog hardvera, Xperia Z otporna je na vodu i na prašinu. Uspjeh modela Z ponukao je Sony da najavi Xperiu ZR – manji, bolji i još otporniji mobač.
ZR ne samo da će preživjeti pad u vodu već ga slobodno možeš ponijeti na ronjenje umjesto podvodnog fotića ili kamere. Nova Xperia snima fotke u 13 megapiskela, a video snimke će ovjekovječiti u punoj HD rezoluciji.

Osim kamere, odličan je i LCD zaslon dijagonale 4,55 inča i rezolucije 1280 x 720. Sony se hvali kako su prilikom izrade zaslona koristili OptiContrast panel što je smanjilo debljinu zaslona i poboljšalo kvalitetu slike.

Ispod 'haube' skriva se četverojezgreni Qualcomm Snapdragon APQ8064 na 1.5 GHz, 2 giga RAM-a, 8GB integrirane memorije, microSD slot, a sve to 'upakirano' je u Android 4.1 Jelly Bean.

Sony Xperia ZR u prodaju će vrlo brzo, ali još uvijek ne znamo po kojoj cijeni.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.05.2013.
Možda će te zanimati i: