bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Walkman u boci
‹ Tech novosti

Walkman u boci 12.02.

Kako prodati mp3 player otporan na vodu? Odgovor na ovo pitanje pronašli su na Novom Zelandu gdje su novi Sonyjev walkman upakirali u bocu s vodom. Dođeš do automata, ubaciš lovu i popiješ vodu s okusom walkmana

Ne tako davno, u vrijeme kad su top-listama vladali bendovi poput Duran Durana ili Kajagoogoo, a u kinima se prikazivali Indiana Jones i 'Istjerivači duhova', proizvod jedne japanske tvrtke bio je sinonim za slušanje glazbe u pokretu. Naravno, riječ je o Sonyjevom walkmanu koji je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća bio u svakoj torbi, u svakom džepu.

Nakon walkmana s kasetama, uslijedio je CD walkman ili Discman pa MiniDisc walkman, a onda je došao iPad i Sony je pao u drugi plan. No, Sony i dalje proizvodi odlične mp3 walkmane u svim veličinama i oblicima.

Među najnovije spadaju i oni iz NWZ serije ili, jednostavnije, W Series sportski walkmani. Lagani, nenametljivi i, ono najvažnije, otporni na vodu. Uz ovakav walkman možeš se komotno zaputiti na plivanje, veslanje ili jedrenje. Ne i ronjenje, jer Sony garantira nepropusnost samo do 2 metra dubine.

4-8 giga memorije, ovisno o modelu, bit će dovoljno za nekoliko albuma omiljene ti glazbe, a baterija bi trebala potrajati do osam sati. No, na tržištu zasićenom mp3 playerima nije lako prodati ovakav proizvod. Zbog toga se Sony obratio reklamnoj agenciji s Novog Zelanda kako bi im pomogli prodati W Series na tamošnjem tržištu.

Kreativci iz agencije DraftFCB, osmislili su sjajnu foru za prodaju walkmana spakiravši ga u sportsku bocu s vodom iz automata. Postavili su automate tik do bazena i teretana i uspjeh nije izostao. Iskreno, ne bi imali ništa protiv ovakvog automata za prodaju negdje i u našem susjedstvu, a u međuvremenu W Series walkman možeš pronaći u bolje opremljenim HR dućanima ili na Amazonu UK.

Posljednja izmjena: 12.02.2014.
Možda će te zanimati i: