bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
WhatsApp je totalno free. Zauvijek
‹ Tech novosti

WhatsApp je totalno free. Zauvijek 19.01.

Navikli smo da popularne, besplatne aplikacije u jednom trenutku postanu komercijalne. WhatsApp je, pak, krenuo u suprotnom smjeru. Naime, popularni servis za poruke obznanio je kako će od sad, nadalje i ubuduće biti besplatan za sve!

Ako koristiš WhatsApp onda znaš da je prva godina korištenja džabalesku, a nakon toga moraš platiti 99 centi za svaku sljedeću godinu korištenja. 99 centi nije puno, daleko veći problem je taj što mnogi korisnici nemaju mogućnosti plaćanja online.

Otkud klincu debitna ili tinejdžeru kreditna kartica? Napokon su i u WhatsAppu shvatili da zbog pretplate gube sve veći broj korisnika i u ponedjeljak su  službeno objavili da je njihova pretplata kaputt.

Na službenom WhatsApp blogu obećali su nam i kako izgubljene prihode od pretplate neće pokušati nadoknaditi reklamama unutar aplikacije, a to znači da nema napornih reklama i spama kojim nas mnoge besplatne aplikacije zasipaju dok ih koristimo.

Sad možeš birati između WhatsAppa, Vibera i Facebook Messengera za tekstualnu komunikaciju s ekipom. SMS? Pa, poslužit će da djedu ili baki poželiš sretan rođendan.

Inače, proces ukidanja pretplate potrajat će nekoliko tjedana, a svi oni koji su već platili 99 centi za ovu godinu neće dobiti pare nazad. A jesu neki…

Posljednja izmjena: 19.01.2016.
Možda će te zanimati i: