bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Why knot? – jednostavno genijalan
‹ Tech novosti

Why knot? – jednostavno genijalan 06.09.

Stalno pišemo o nekim tamo američkim ili japanskim izumima pa smo jedva dočekali priliku da napišemo nešto o jednom hrvatskom proizvodu. Why knot? je držač za džepne slušalice koji će se pobrinuti da kablovi nikad više ne budu zapetljani

Dobra ideja zlata vrijedi, a još više vrijedi ekipa koja ustraje na pretvaranju svojih ideja u stvarnost. Tom odabranom društvu pripada i Mladen Šimić. Ovaj 27-godišnji sociolog već ima nekoliko patentnih prijava, a također je i koautor Android aplikacije 'World in Numbers'. Kao si svi mi, i Mladen je često petljao s kablovima džepnih slušalica. Ma, znaš i sam! Kablovi se u džepu ili torbi uvijek uspiju zapetljati kao da imaju nešto protiv tebe i svim snagama nastoje ti napakostiti dok ih ne gledaš.

Postoji mali milijun rješenja koja sprječavaju ovu petljanciju, ali skoro sva su prilično nezgrapna ili neučinkovita. Ne i why knot?, najnoviji izum našeg Mladena. Toliko je jednostavan da je to naprosto genijalno. Pogledaj:

Materijal od kojeg je izrađen why knot? ugodan je, mekan, lagan i izdržljiv. Osim toga, izgleda baš fora pa ga možeš bez imalo beda ostaviti da nonšalantno visi iz džepa. Ovaj veseli 'raspetljavač' dolazi u 6 jarkih i dopadljivih boja, a Mladen je dizajn zaštitio pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, te čeka odobrenje patenta na međunarodnoj razini.

Projekt je u potpunosti financiran iz Mladenovog džepa, a ovih će dana why knot? biti predstavljen cijelom svijetu putem jednog od crowdfunding servisa.

Srećom, mi ne moramo čekati Kickstartere i slične akcije. Why knot? možeš naručiti već danas putem službene Fejs stranice. Cijena je vrlo prihvatljivih 20 kuna po komadu, a za 100 kuna dobit ćeš 6 primjeraka u različitim bojama. Zasad možeš naručiti modele kompatibilne sa iPhone, Samsung i HTC slušalicama, dok će kroz nekoliko dana na tržište stići i univerzalni model. 

20 kuna? Why not?

Posljednja izmjena: 10.09.2013.
Pitanja i komentari
  • Murko 10.09.2013. 14:38
  • Gatgeteering nije mrtav!
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)