bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
WiFi Map zna milijune lozinki
‹ Tech novosti

WiFi Map zna milijune lozinki 05.02.

Aplikacija koja zna gdje su sve WiFi mreže u gradu, zna koje su slobodne, a pritom ti kaže lozinke za mnoge od njih. Zainteresiran? Naravno da jesi, pogotovo ako puno putuješ. Jedna od onih aplikacija koju nije na odmet imati negdje na mobitelu

Svima poznata scena – dolaziš u novi kafić i pokušavaš saznati WiFi password od konobara dok su oko tebe buka i gužva. Osoblje ti nešto neljubazno promrmlja samo da te se riješi, dadnu krivu lozinku ili kažu kako se lozinka nalazi na računu, a od računa niti 'r'. Been there, done that.

Uostalom, zašto pamtiti i žicati nešto tako banalno kad imamo aplikacije za sve. Postoji mnoštvo appova za manipuliranje WiFI mrežama, a WiFi Map jedan je od najfunkcionalnijih.

Svi korisnici ove aplikacije mogu dodavati mreže koje pronađu, mogu ih ocjenjivati ili napisati koja je lozinka za koju mrežu, ukoliko ih znaju. Što je više korisnika WiFi Mapa u nekom području, to su i podaci o bežičnim mrežama točniji.

Aplikacija prikazuje sve WiFi mreže u tvojoj blizini sortirane prema udaljenosti. Javne su mreže posebno istaknute, a privatne može dodati samo osoba koja se pomoću njih spaja na internet.

Drugim riječima, i svoju mrežu možeš izlistati na WiFi Mapu samo ne znamo koliko ti je to pametno. Isto tako, ako internet kradeš od nekog nepažljivog susjeda, budi fer pa mu nemoj dodatno zagorčavati život prijavljivanjem njegove mreže i odavanjem lozinke. Da, znamo da lozinka glasi '1234' ili 'qwert', ali to nije razlog da se njegov ruter pretvori u pristupnu točku za sve prolaznike.

Anyway, osim popisa, WiFi Map nudi pregled pristupnih točaka i putem zemljopisne karte što je, po nama, daleko praktičnije, pogotovo na putovanju. No, ponekad je mapa načičkana plavim balončićima koji označavaju pristupne točke što znatno otežava navigaciju.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaja. Postoji u dvije verzije – besplatnoj i Pro izvedi koja košta 5 dolara. Najveća razlika je u tome što Pro verzija dozvoljava offline pristup podacima o omiljenim mrežama i njihovim lozinkama, te prikazuje mreže koje su udaljenije od jedne milje.

Sve u svemu, i besplatna verzija je više nego dovoljna za spajanje na WiFi u nekom novom kafiću, gradu ili zemlji. 

Posljednja izmjena: 06.02.2015.
Možda će te zanimati i: