bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Xiaomi Mi Note Pro – da je auto, bio bi Ferrari
‹ Tech novosti

Xiaomi Mi Note Pro – da je auto, bio bi Ferrari 19.01.

Kineski Xiaomi u četvrtak je predstavio dva nova phableta. Ništa čudno, svaki dan predstavljaju se novi uređaji no rijetki su oni koji su spremni izazvati moćni Apple i krenuti u bitku protiv iPhonea

Kinezi se, kad su potrošačke navike u pitanju, nimalo ne razlikuju od nas pa i tamo vrijedi ona 'kol'ko para – tol'ko muzike'. Oni koji mogu kupuju si iPhone, a ostali nastoje pronaći adekvatne, jeftinije zamjene.

Jedan je takav uređaj - performansama ravan iPhoneu, ali cijenom daleko ispod – u četvrtak predstavio CEO Xiaomioja, Lei Jun.

Xiaomi mobiteli prošle su godine došli na treće mjesto po broju prodanih primjeraka na svijetu, odmah iza Samsunga i Applea. Uspješno se nose s 'teškašima' mobilne industrije u kategoriji smartfona, a sad se su odlučili i za nastup u težoj kategoriji, onoj u kojoj vladaju Galaxy Note i iPhone 6 Plus.

Xiaomi Mi Note je 1mm tanji od iPhonea Plus te 11 grama lakši. Kad su tehničke specifikacije u pitanju, Xiaomi tu ništa nije prepuštao slučaju.

Stražnju 13MP kameru napravio je Sony, a prednja kamera ima 4MP.

Zaslon dijagonale 5,7 inča radi u HD rezoluciji, tu je četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 801 na 2,5GHz, 3 GB RAM-a dok integrirana memorija ovisi o modelu. Najjeftiniji, onaj s 16 giga, stoji nekih 2.300 kuna što je daleko manje od iPhonea jednakih specifikacija.

No, Xiaomi je u četvrtak izvukao još jednog asa iz rukava. Predstavili su Mi Note Pro – phablet kojem nema ravna na tržištu kad su u pitanju specifikacije.

Pazi 'vamo - 5,7″ u QHD rezoluciji (2560 x 1440), 64-bitni Snapdragon 810 te 4 GB LPDDR4 RAM-a. Ovaj model dolazi sa 64 GB interne memorije i podrškom za LTE Cat. 9, što znači da podržava brzine prijenosa podataka do 450 Mbps u downloadu i 100 Mbps u uploadu.

Kamere su iste kao i kod slabijeg modela, baš kao i Android 4.4 KitKat, a cijena je očekivano viša i iznosi još uvijek razumnih 530 dolara ili nekih 3.500 kuna.

Izvor

Posljednja izmjena: 19.01.2015.
Možda će te zanimati i: