bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Xiaomi od jednog metra
‹ Tech novosti

Xiaomi od jednog metra 26.03.

Android uređaj sa zaslonom dijagonale 40 inča može se kupiti u Kini po cijeni od 320 dolara. Za te pare dobit ćeš stroj s četverojezgrenim procesorom, 1,5GB RAM-a te 8 giga integrirane memorije. Puno za takav mobitel? Tko kaže da pričamo o mobitelu

Xiaomi je u našim krajevima poznat po odličnim mobitelima, ali ova tvrtka ne proizvodi samo samrtfone. U ponudi imaju i slušalice, zvučnike, narukvice za fitness pa i televizore.

U Kini već par godina prodaju svoj Mi TV. Riječ je o smart televizoru s posebno prilagođenim Android OS-om. Osim gledanja tv programa, filmova i pornjave, ovaj tv može pokrenuti i većinu Android aplikacija te igara.

Lani su na matičnom tržištu predstavili Mi TV 2 dijagonale 49 inča po cijeni od 645 dolara, a ovaj su tjedan ponudu obogatili manjim i jeftinijim modelom – 40 inča za svega 322 dolara.

Mi TV 2 40“ ima Sharpov SDP X-GEN Full-HD zaslon te čipset koji se sastoji od četverojezgrenog Cortex-A9 procesora na 1,45GHz te dvojezgrenog Mali-450 MP4 4 + grafičkog koprocesora. Tu je i 1,5 giga RAM-a te 8GB eMMC flash memorije za pohranu podataka.

Xiaomi telka podržava većinu poznatih video formata pa na njemu bez beda možeš gledati RM, FLV, MOV, AVI, MKV, TS i MP4 filmove bez ikakvih media servera i dodatnog kompliciranja.

Loša vijest? U Xiaomiju zasad šute o mogućoj prodaji ovog televizora izvan Kine. Meh :/

Izvor

Posljednja izmjena: 26.03.2015.
Možda će te zanimati i: