bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Zadimplaj si mobitel
‹ Tech novosti

Zadimplaj si mobitel 30.04.

Spadaš li u nemalu skupinu korisnika koji smatraju kako gadget nije pravi, ako nema bar nekoliko gumbića koje možeš pritiskati kako bi si olakšao korištenje, sigurno će ti se svidjeti Dimple – naljepnica koju mobitelu dodaje četiri podesive tipke

Svakom novom generacijom smartfona uređaji postaju sve moćniji, s boljim zaslonom i sa sve manje fizičkih tipki. Danas se svim funkcijama uređaja pristupa uglavnom preko ekrana osjetljivog na dodir, te dvije, tri senzorske tipke na dnu uređaja. Prošli su dani kad su naši mobači izgledali poput digitrona – s gomilom tipki koje, u neku ruku, i nisu bile tako loše. Recimo, mogao si pristupiti često korištenim funkcijama uređaja putem tipke, a ne čačkanjem po brojnim ikonama i menijima.

Svi oni kojima nedostaju takve tipke, ozbiljno će razmisliti o nabavi Dimplea, naljepnici s četiri prilagodljive tipke. Dimple funkcionira vrlo jednostavno - zalijepiš ga bilo gdje na mob, podesiš tipke putem besplatne aplikacije i ova neobična naljepnica potom putem NFC veze komunicira sa smartfonom, ponašajući se kao da je oduvijek bila sastavnim dijelom tvog mobitela.

Svaka od četiri Dimple tipke ima jedinstven NFC ID tako da ih tvoj mob može razlikovati. Na tebi je da odlučiš koje ćeš funkcije dodijeliti kojoj tipki – bilo od pokretanja aplikacije ili igre, podešavanja samog uređaja, upravljanja fotićem, video ili mp3 playerom… što god ti padne na pamet.

Dimple radi na skoro svim Android uređajima koji imaju NFC, a izuzetak je HTC One zbog specifičnog položaja antene koja priječi ovakvu vrstu komunikacije.

Simpatični Dimple kreće s IndiGoGo kampanjom 6. svibnja, a njegovi tvorci vjeruju da će, nakon uspješnog prikupljanja love, prve primjerke kupcima isporučiti već u kolovozu. Cijena za prve 'backere' iznosi 27 dolara što nije previše za uređaj koji će poboljšati funkcionalnosti tvog omiljenog mobitela ili tableta.

Izvor

Posljednja izmjena: 06.05.2014.
Možda će te zanimati i: