bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Zakrivljeni Galaxy Round
‹ Tech novosti

Zakrivljeni Galaxy Round 09.10.

Navikli smo da Samsung svakih mjesec dana izbaci neki novi Galaxy, ali moramo priznati da nas je Galaxy Round ugodno iznenadio. Naime, riječ je o prvom mobitelu sa zakrivljenim zaslonom. Jedva čekamo da isprobamo kako nam 'leži' u džepu

Korejski Samsung odlučio se za evolucijski pristup razvoju smartfona. Umjesto da svake godine izbace jedan ili dva revolucionarna modela, oni svako malo predstave neki novi, drugačiji Galaxy. Poboljšanja su ponekad neprimjetna, ali u slučaju Galaxy Rounda odmah je jasno u čemu je fora kod nove zvijezde iz brzorastuće Samsungove galaksije.

Naime, Samsung Galaxy Round prvi je mobitel na svijetu sa zakrivljenim zaslonom (5.7” Super Flexible AMOLED, Full HD rezolucije 1920 x 1080). Manje važni detalji kažu da Round ima četverojezgreni procesor na 2,3 GHz, 3 GB RAM-a, 32 giga integrirane memorije i uobičajeni microSD utor za memorijska proširenja. Stražnja kamera diči se s 13MP, a prednja okida na solidnih 2MP.

Dimenzije Rounda iznose 151.1ⅹ79.6ⅹ7.9 mm, težak je 154 grama, a pogoni ga baterija od 2,800mAh. Mobitel dolazi s instaliranim Android 4.3 Jelly Beanom, te najnovijom inačicom TouchWiz korisničkog sučelja. Naravno, tu je i nekoliko jedinstvenih mogućnosti koje iskorištavaju zakrivljenost Rounda, poput Bounce UX-a – opcije koja omogućava upravljanje music playerom jednostavnim ljuljanjem uređaja.

Samsung Galaxy Round već sutra će se naći u korejskim trgovinama po cijeni 1.089.000 wona ili 5.700 kuna. Valjda će uskoro doći i do nas, a nadamo se da će usput ponešto i pojeftiniti.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.10.2013.