bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Žarulja u ritmu muzike za ples
‹ Tech novosti

Žarulja u ritmu muzike za ples 24.03.

Oduvijek smo željeli štedljivu žarulju koja će treperiti dok nam zvoni mobitel i koja će se paliti dok nas nema kod kuće kako bi zavarala eventualne lopove. Ustvari nismo, ali sve se promijenilo nakon ove vijesti…

Priča kaže kako je Xerox, tvrtka u kojoj su izumili foto-kopirku, imala velikih problema pri pokušaju prodaje prvih modela. Naime, svi su ih odbijali govoreći im kako je kopirka nepotreban stroj. Kome treba takvo što kad postoje tiskare i indigo papir? Znamo kako je ta priča završila, a spominjemo je iz razloga de se podsjetimo kako samo rijetki među nama imaju viziju novog proizvoda i ideju kako ga upotrijebiti.

Recimo, obična žarulja. Što tražimo od tako prozaičnog predmeta? Ne previše. Dovoljno je da se upali ili ugasi kad pritisnemo prekidač, a u zadnje vrijeme sve nam je važnije koliko žarulje troše.

U korejskom se LG-ju ne slažu s ovako 'uskogrudnim' pogledom na žarulje. Uvjereni su da žarulja može puno više te su predstavili Smart Bulb – žarulju koja se može povezati sa svim iOS i Android uređajima.

Smart Bulb je obična LED žarulja neobičnih mogućnost. Nakon instaliranja i uparivanja s mobilnim uređajem, ovu je žarulju moguće podesiti tako da treperi kad ti zvoni mob, trebala bi potrajati duže od deset godina uz pet sati korištenja dnevno, a LG tvrdi kako donosi energetsku uštedu od 80 posto.

Također, moguće je podesiti razinu osvijetljenosti, zavisno od doba dana i noći, namjestiti je da se pali i gasi sama od sebe kad nas nema kod kuće, a tu je i 'tulum' modalitet pri kojem će žarulja veselo treperiti u ritmu muzike koju puštaš.

Jedna ovakva žarulja u Koreji košta 35.000 wona (180 kuna), ali još uvijek ne znamo kad će se Smart Bulb pojaviti u europskim trgovinama.

Izvor

Posljednja izmjena: 25.03.2014.
Možda će te zanimati i: