bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Želiš isprobati Windows 10? Ništa lakše
‹ Tech novosti

Želiš isprobati Windows 10? Ništa lakše 30.09.

Sigurno si primijetio kako masovni mediji ovih dana pišu o novim Windowsima. 'Desetka' će na računala širokih, narodnih masa doći tek krajem slijedeće godine, ali postoji mogućnost da ih instaliraš već sad. Nije preporučljivo, ali…

Nova verzija operativnog sustava velika je stvar. Tko se sjeća frke koju je izazvala Vista? Stvari je popravila 'sedmica' da bi Windows 8 opet sve zakomplicirao. Ostali smo bez Start gumba, dobili smo novi desktop, koji se ama baš nikom ne sviđa, i još sto bespotrebnih komplikacija. 8.1 je koliko-toliko popravio stvari, ali svi smo znali da nema pomoći već čekati slijedeću verziju.

Eto novih Windowsa, novi je i broj (10), a prema najavljenom, u stare, dobre Windoze vratit će se puno starih, dobrih stvari na koje smo navikli.

I, tko će sad čekati godinu dana dok novi Windowsi ne prođu sva testiranja? Mi hoćemo, ali za sve nestrpljivce postoji nešto što se zove Windows Insider Program.

Registracija je jednostavna, a nakon što prihvatiš uvjete programa, Microsoft će ti potpuno besplatno ponuditi da preuzmeš ISO instalacije Windowsa 10. Skineš ISO, zapržiš ga i… sretno.

Naime, riječ je o ranoj, testnoj verziji Windowa 10, namijenjenoj pronalaženju bugova i njihovom prijavljivanju. Lijepo kažu na MS stranici: 'Dobit ćeš sustav Technical Preview i sve verzije pretpregleda čim postanu dostupne te aplikaciju za povratne informacije koja je jednostavna za korištenje'.

Preporučamo da testnu verziju instaliraš na virtualni stroj ili je pokreni dual bootom. Što su to virtualni stroj i dual boot? Ne znaš li, još jednom ponavljamo, pričekaj Windows 10 zajedno s nama.

Preostali - nadobudni hakeri, informatičari, đaci koji su popili sve informatičko znanje svijeta iz Buga, te brucoši na Feru – izvolite. Instalirajte Windows 10 preview i javite nam ima li potencijala.

Još nešto – požurite s tim testiranjem da i mi - neuke tehničke ljenčine - vidimo u čemu je fora. Hvala. :)

Posljednja izmjena: 01.10.2014.