bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Zimske HUD radosti
‹ Tech novosti

Zimske HUD radosti 05.12.

Netko se zaklinje u more i sunce, a netko u planine i snijeg. Spadaš li u drugu skupinu, mora da guštaš! Sezona skijanja je pred vratima i sad se treba dobro pripremiti za nadolazeće snježne radosti. Skije ili board, pancerice i naočale s HUD-om. Savršeno!

Izgleda da ćemo nakon dugo vremena napokon imati pravu zimu. Temperature su već danima u minusu, jedino nedostaje pola metra snijega kako bi predstojeće blagdane dočekali u pravom ugođaju.

Naravno, pripreme za zimovanje već su počele. Oprema je podmazana i očišćena, sarma se kuha, a gepek je pun jeftinih pašteta iz Lidla i kanistra s pivom. Nedostaje samo neki hi-tech gadget kako bi na skijalištu privlačio znatiželjne poglede suprotnog spola dok jezdiš niz bijelu planinu.

Nabaviš li Snow2, znatiželjnih pogleda i upita sigurno neće nedostajati. Naime, riječ je o uređaju koji će tvoje skijaške naočale pretvoriti u pravi, pravcati HUD (head up display). Snow2 se spaja s tvojim Android ili iPhone mobačem putem Bluetootha, a kontrolira se tipkama na priloženoj narukvici.

HUD ima nekoliko zaslona koji prikazuju relevantne informacije dok skijaš ili boardaš (brzina, karta, nadmorska visina, pređena udaljenost, vrijeme…), a tu su i standardne opcije za telefoniranje i SMS-anje. Sad, ne znamo koliko je pametno ćakulati s nekim dok juriš niz zaleđenu stazu, ali tko voli – nek' izvoli. Osim toga, HUD prikazuje i vremensku prognozu, informacije o skijaškim stazama te upravlja tvojim mp3 playerom na mobaču. Svestrana stvarčica, nema što!

Svestrana i skupa, jer Snow2 košta opakih 400 dolara. No, ako požuriš dobit ćeš 100 dolara popusta u sklopu akcije koja završava 6. prosinca. Ništa, mi čekamo daljnjih dvjestotinjak dolara popusta. Do tad, skijamo 'old school' - bez HUD-ova i bez gadgeta.

Izvor

Posljednja izmjena: 05.12.2013.
Možda će te zanimati i: