bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Zum, zum… klik!
‹ Tech novosti

Zum, zum… klik! 02.05.

Više ne kupujemo i ne nosimo kamere osim na vjenčanje, krstitke i slične bakanalije. Imamo odličnu kameru u džepu, jedino što nam nedostaje je vrhunski optički zum

Daniel Fujikake i Mac Nguyen s Havaja uživaju u surfanju na velikim valovima uz prekrasne havajske plaže. Nije da im ne zavidimo, ali što se može. Dakle, njih dvojica svoje vratolomije na dasci snimaju sa smartfonom, a nedostatak kvalitetnog optičkog zuma na mobu riješili su 'uradi sam' uređajem kojeg su doslovno sklopili u garaži. Ostali surferi počeli su ih gnjaviti i tražiti da njima naprave sličan smartfon zum pa su dečki, kao pravi, mladi kapitalisti, u suradnji s tvrtkom HI Resolution pokrenuli Kickstarter kampanju.

Daniel i Max su za samo tjedan dana prikupili 55.000 dolara na Kickstarteru, više nego dovoljno da njihov Snapzoom krene u serijsku proizvodnju. 'Snapzoom će biti vrlo otporan, pošto je riječ o uređaju koji je namijenjen upotrebi na otvorenom', kaže Daniel Fujikake, te dodaje, 'Možeš ga staviti u torbu bez da da brineš hoće li se razbiti, može se smočiti, ispasti na pod… nema brige'.

Snapzoom bi se trebao početi isporučivati u rujnu, a ako i ti želiš nositi veliki, nezgrapni, ali otporan zum za svoj smartfon, možeš ga nabaviti na Kickstarteru za 70 dolara.

Ok, a sad par pitanja. U čemu je razlika između fotoaparata s velikim optičkim zumom i smartfona s istim, takvim uređajem? Kad već nosiš zum u torbi, onda u nju možeš ubaciti i pravi, kvalitetan fotić, zar ne? No, moramo priznati da je Snapzoom puno jeftinije, ako ne i praktičnije rješenje.

Izvor

Posljednja izmjena: 02.05.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • zg101 06.05.2013. 01:47
  • sigurno je puno jeftiniji... ali i puno lošiji od pravog zooma.
    na smartfonu je i dalje onaj smiješni objektiv promjera par milimetara... kojer ništa na svijetu ne može pomoći da postane ravan fotiću...
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)