bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: Angry Birds 2
‹ Fun novosti

App tjedna: Angry Birds 2 11.08.

Nakon čak 7 verzija popularnih ljutih ptica (Seasons, Rio, Space, Star Wars…), Rovio je napokon odlučio izdati i službeni nastavak najslavnije mobilne igre ikad. Angry Birds 2 slijede dobro nam poznatu formulu, ali nešto kao da ipak nedostaje

Finski developer Rovio stekao je svjetsku slavu, pritom zaradivši brdo para, igrom koju su igrali svi. Angry Birds svoju popularnost duguje jednostavnom modelu – puno contenta za malo para.

Originalna igra nudila je na stotine nivoa, ispunjenih konstrukcijama i svinjama koje je trebalo uništavati pažljivim gađenjem, a sve to koštalo je svega jedan dolar/euro tj. nekih 7 kuna.

Nivoi bi progresivno postajali sve teži i teži, a mi bismo uporno vježbali pokušavajući ostvariti maksimalan rezultat i osvojiti tri zvjezdice. Jednostavna, ali itekako učinkovita formula koja je Roviju donijela uspjeh.

Zašto ovo pišemo? Zbog toga što nam nije jasno zašto je Rovio promijenio iskušani recept. Nemoj nas krivo shvatiti – Angry Birds 2 jednako je zabavna igra poput prethodnika, ali više nema lakonskog gađanja i isprobavanja novih nivoa bez brige i pameti.

Vidiš – 'dvojka', za razliku od prethodnika, potpuno je besplatna. Možeš je skinuti za svoj iOS ili Android uređaj i krenuti igrati odmah, bez da platiš ijednu kunu. Ustvari, možeš igrati sve dok ne potrošiš živote, a onda moraš čekati pola sata da dobiješ novi, odgledati reklamu kako bi 'zaradio' život ili ih kupio pomoću IAP-ja. Zvuči poznato? :/

Također, nivoi u prijašnjim Angry Birds igrama bili su linearni – svaki je bio teži od prethodnog i ubrzo bi zapamtio nivoe koji su ti zadavali najviše glavobolje. Ovaj put, 140 nivoa je randomizirano tj. nikad ne znaš kako će sljedeći nivo izgledati i koje ćeš ptice imati na raspolaganju.

Ptice su ovaj put predstavljene kartama, a pomoći si možeš i 'čarolijama' poput kiše gumenih patkica ili olujom koja tornjeve pretvara uz lako lomljivi led.

Neprijatelja je daleko više, tu su i 'gazde' – veliki protivnici protiv kojih treba puno vještine, sreće ili naprosto novca kako bi se savladali.

Oni vještiji uspjet će proći igru bez ijedne potrošene lipe, ali većina će posegnuti u džep kako bi prešla posebno frustrirajuć nivo ili kako bi pobijedili posebno teškog 'gazdu'.

Možda smo stara škola, ali nama su se više sviđale stare verzije Angry Birdsa u kojima nismo morali paziti na to koliko ćemo života potrošiti i koliko još pokušaja imamo.

Ponavljamo – Angry Birds 2 odlična je mobilna igra, ali originalna čarolija netragom je nestala. Bit će da starimo.

Posljednja izmjena: 12.08.2015.
Možda će te zanimati i: