bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: Headspace
‹ Fun novosti

App tjedna: Headspace 28.10.

Još jedna aplikacija za relaksaciju i meditaciju, povikat će svi koji još ne znaju što je real life. Da znaju, poslali bi nam veliku pusu kao izraz zahvale za sve te mrak aplikacije koje smiruju živce i samim tim čine život ljepšim. Ajmo sad naučiti meditirati pomoću Headspacea

Spadamo u veliku skupinu koja cijene duševni mir nakon napornog radnog dana i zavidimo onima koji o tome previše ne brigaju. Tješi nas činjenica što znamo da će i oni, kad-tad odrasti i priključiti nam se.

Ma, tješi nas puno toga, a život je lijep, ali uvijek može biti mrvicu ljepši i bolji, pogotovo ako se tu i tamo uspiješ opustiti. Headspace služi upravo opuštanju, najvažnijeg 'mišića' u tijelu – našeg uma.

Kukamo kako nam je teško kad sat ili dva moramo obavljati neki fizički posao, a sad zamisli kako je našem mozgu koji radi punom parom 16 i više sati na dan. I on bi ubacio u nižu brzinu i odmorio, ali za to mu je potrebna tvoja pomoć.

Meditacija je vrh kad je u pitanju relaksacija uma, a Headspace nudi 10 lekcija koje će ti pomoći da očistiš um i naučiš osnovne ove discipline.

Svaka lekciju smirenim glasom pojašnjava Andy Puddicombe, čovjek koji je proveo 10 godina kao monah, meditirajući i tragajući za životnim istinama. Odlučio je podijeliti sa svima ono što je naučio i osnovao tvrtku Puddicombe.

Rezultat? Aplikacija koja svojom jednostavnošću i šarmom ama baš svakoga može privoljeti da pokuša s meditacijom.

Headspace je naišao na odličan prijem, a tvrtku su, između ostalih, financijski poduprli i Jessica Alba, Jared Leto te Ryan Seacrest. Prikupljeno je više od 30 milijuna dolara pa Puddicombe u miru može nastaviti razvijati svoju aplikaciju.

Besplatna demo verzija nudi tek početak tečaja meditacije, a svidi li ti se Headspace, možeš se pretplatiti (13 dolara mjesečno) kako bi ostvario pristup brojnim dodatnim sadržajima i vježbama za dostizanje psihičke nirvane. 

Posljednja izmjena: 30.10.2015.
Možda će te zanimati i: