bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Bivši beskućnik pomaže beskućnicima
‹ Fun novosti

Bivši beskućnik pomaže beskućnicima 14.01.

Dvije godine nakon što ga je YouTube video iz beskućnika pretvorio u internetsku zvijezdu, Ted Williams ima stalan posao, stan i želju da pomogne svima koji su se našli na ulici bez primanja i prijatelja

Sjećaš se ovog lika? Prije dvije godine na trenutak je postao internet zvijezdom zahvaljujući YouTube videu. Ted Williams u mladosti je bio poznati radijski tv voditelj u Columbusu, Ohio, ali ga je ovisnost o drogi i alkoholu koštala svega što je imao. Završio je na ulici, na kojoj je proveo 17 godina proseći i preživljavajući. Često je prosio na semaforima i pritom vozače zabavljao svojim nevjerojatno ugodnim glasom.

Sreća mu se promijenila nabolje kada ga je snimio jedan od vozača i video s Tedom postavio na YouTube. Ted i njegov 'svileni' glas preko noći su postali pravom internetskom senzacijom, a Ted je ubrzo počeo gostovati na televiziji te je dobio prve poslovne ponude. Danas, dvije godine kasnije, Ted ima stalan posao na snimanju reklama i vlastiti stan. Pomirio se s majkom, a jedino mu još preostaje spojiti pokidane veze sa sedmero djece.

Također, svakodnevno se bori s duhovima ovisnosti i za sada uspijeva ostati trijezan te vjeruje kako je tu bitku napokon dobio. Osnovao je neprofitnu udrugu 'The Ted Williams Project' koja prikuplja novac za pomoć beskućnicima u Columbusu. 'Mnogi ljudi me sada poštuju i pitaju,' Ako si ti mogao, zašto ne bi i ostali beskućnici?'', kaže Ted. 'Osjećam da ne smijem posrnuti, jer ih ne želim razočarati'.

Bivši je beskućnik promijenio sudbinu zahvaljujući svom glasu i YouTubeu, a sad želi pomoći drugima. Nije li u tome smisao života? Pomoći sebi i drugima? Sjeti se toga slijedeći put kad prođeš kraj nekog 'Teda'.

Posljednja izmjena: 14.01.2013.