bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
'Bohemian Rhapsody' u virtualnoj stvarnosti
‹ Fun novosti

'Bohemian Rhapsody' u virtualnoj stvarnosti 14.09.

'Galileo Figaro Magnifico-o-o-o-o…' dobro su poznate riječi možda i najvećeg hita Queenovaca. Legendarna 'Bohemian Rhapsody' ujedno je i prva pjesma za koju je snimljen video spot. No, kako bi izgledao spot za slavnu pjesmu da je sniman modernom tehnologijom? Upravo ovako…

Svi znamo melodiju 'Bohemian Rhapsody'. Znamo pjevušiti par riječi, ako se pod pjevušenjem može smatrati deranje iz sveg glasa: 'Mamma mia. Let me go'.

Svi znamo kako pjesma zvuči, ali što znači i kako bi izgledala pretvorena u vizualni doživljaj? Poslušaš li pažljivije shvatit ćeš da je riječ o prilično kompleksnoj rock pjesmi za koju mnogi sumnjaju da nosi skrivene poruke i značenja.

Niti u Googleu nisu imuni na 'Boemsku rapsodiju' pa su u suradnji s članovima legendarne rock grupe i tvrtkom Enosis VR stvorili The Bohemian Rhapsody Experience – eksperiment u tehnologiji virtualne stvarnosti koji će gledatelje povesti 'na putovanje kroz podsvijest Freddieja Mercuryja'.

Ustvari, napravili su VR video za slavnu pjesmu. Kako bi pogledao što su skemijali, moraš preuzeti besplatnu Android aplikaciju dok iOS verzija još uvijek nije spremna.

Za gledanje ti ne trebaju VR naočale, ali doživljaj je daleko bolji ako imaš neki od 3d gadgeta ili, u najgorem slučaju, Google Cardboard.

Uživaj, any way the wind blows.

Izvor

Posljednja izmjena: 19.09.2016.
Možda će te zanimati i: