bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Hi-tech vilica
‹ Fun novosti

Hi-tech vilica 13.01.

CES je završio, a u pravoj poplavi futurističkih gadgeta pronašli smo jedan drugačiji i, prije svega, koristan. HAPIfork je neobična vilica koja mjeri koliko pojedeš, broji kalorije umjesto tebe i upozorava te ako pretjeraš sa sladoledom ili pizzom

Imamo appove za mobitele, trake koje mjere otkucaje srca i potrošene kalorije i još tristo čuda koji nam pomažu da živimo zdravo. No, što je s priborom za jelo? Hapilabs, tvrtka iz Hong Konga, na netom završenom CES-u predstavila je HAPIfork, vilicu koja prati tvoje prehrambene navike i pazi da se ne prejedeš.

HAPIfork ima ugrađen alarm koji će početi bljeskati ako jedeš prebrzo, a senzori mjere koliko ti treba da pojedeš obrok, intervale između obroka i koliko puta stavljaš hranu u usta u minuti. Svi prikupljeni podaci mogu se, putem Bluetootha ili priključkom na USB, uploadati na tvoj online profil gdje možeš pratiti što si pojeo. Uz vilicu dolazi i app koji će te podučiti kako jesti bolje i kako promijeniti prehrambene navike.

HAPIfork je prije svega razvijen za upotrebu u medicini i nutricionizmu, ali u Hapilabsu su odlučili ovu neobičnu vilicu ponuditi i u slobodnoj prodaji. Sama vilica teži 63 grama, duga je 20, a ima promjer od 2,54 centimetra. Unutar vilice nalazi se elektronski čip i malena baterija, a tu je i microUSB konektor za spajanje na računalo ili smartphone.

Vilica za zdrav život uskoro će se naći u slobodnoj prodaji, a svi zainteresirani mogu se predbilježiti i naručiti svoj primjerak po cijeni od 99 dolara. 

Posljednja izmjena: 13.01.2013.
Možda će te zanimati i: