bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Hologrami čuvaju parking za invalide
‹ Fun novosti

Hologrami čuvaju parking za invalide 09.05.

Razlika između istoka i zapada Europe vidljive su ponajviše u navikama ljudi. I dok na Zapadu skoro nikom ne pada na pamet parkirati na parking za invalide, na istoku našeg kontinenta takvih skrupula nemaju. Možda ih ovaj hologram ipak zaustavi?

U Rusiji više od 30 posto vozača redovno parkira na mjesta namijenjena invalidima, tvrdi se u izvješću Dislifea, tamošnje organizacije za pomoć hendikepiranima.

Trećina ruskih vozača uopće ne poštuje prekršajna pravila i svakodnevno zauzimaju parkirališna mjesta invalidnim vozačima. Kako bi ovome stale na kraj,  Rusi su se dosjetili dodatnog upozorenja za nesavjasne vozače koji parkiraju tamo gdje ne smiju.

Ne nekoliko prometnih parkirališta u Moskvi instaliran je poseban senzorski sustav koji prepoznaje posebnu dozvolu za parkiranje na mjestima za invalide.

U slučaju da auto koji parkira na takvo mjesto nema dozvolu, pali se hologram muškarca u invalidskim kolicima koji oštrim riječima upozorava vozača da makne vozilo s mjesta koje mu nije namijenjeno.

Nakon odgledanog videa, moramo priznati da hologram djeluje poprilično dramatično, ali poznavajući Ruse takvo što ih sigurno neće zaustaviti u tradicionalnom ignoriranju pisanih i nepisanih pravila.

Izvor

Posljednja izmjena: 10.05.2015.
Možda će te zanimati i: