bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Južna Koreja uvodi zabranu selfie držača
‹ Fun novosti

Južna Koreja uvodi zabranu selfie držača 24.11.

Manija selfeija kod nas, mačji je kašalj za smartfonima i fotografiranjem opčinjene Azijate. U tome prednjače Japanci i Korejci koji su umjetnost selfieja doveli do savršenstva. Ponekad, ipak, pretjeraju u svojoj želji za što boljim selfiejem

Južno korejska vlada najavila je oštre kazne za trgovce necertificiranih držača za selfieje. Trgovce ovakvih držača čekaju kazne od 22.000 eura i do tri godine zatvora.

Tamošnje Ministarstvo znanosti tvrdi da takvi bluetooth držači trebaju biti klasificirani kao oprema za frekventnu komunikaciju i da moraju proći nekoliko serija testiranja prije puštanja u prodaju.

Vlasti su zabrinute zbog mogućih posljedica po zdravlje korisnika nastalih elektromagnetskom radijacijom, istom onom kakvu zrače i mobiteli. No, kod je mobitela takvo zračenje zanemarivo - držači su potpuna nepoznanica. Korejski zakon kaže da svi uređaji koji emitiraju elektromagnetske valove moraju proći postupak certificiranja.

Građani pak smatraju kako je ovo još jedan udarac vlasti na online navike Korejaca. Selfie držači vrlo su popularni u Južnoj Koreji, gdje su selfieji bili popularni i prije nego je taj izraz skovan u SAD-u.

Korejski blogeri oštro napadaju vladu pitajući 'Jesu li kupci ponovno podložni kontroli?, dok drugi tvrdi kako je sve to stvar poreza, 'Naša vlada priča o kreativnoj ekonomiji – meni to više izgleda poput kreativnog poreza'.

Nego, kad će kod nas netko pokrenuti biznis s takvim držačima? Nije da bi kupili takvo što, ali... nikad se ne zna. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 24.11.2014.
Možda će te zanimati i: