bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kissinger - gumena pusa na daljinu
‹ Fun novosti

Kissinger - gumena pusa na daljinu 23.12.

Najviše se ljubimo u ovo doba godine pa nam je teško kad najdraža osoba nije u blizini. Dali bi pusu, a njih nema. No, što kad bi poljubac mogao poslati putem mobilnog telefona. Pritom ne mislimo na sliku ili video već taktilni osjećaj skoro pa pravog poljupca. Skoro...

Emmy Yann Zhang voli poljupce i priprema doktorat iz područja senzornih tehnologija na City University of London. Pogađaš, nije joj bilo teško odlučiti se za temu doktorata i ideja o gadgetu za slanje poljubaca ubrzo je postala stvarnost.

Kissinger je uređaj kojeg priključiš na smartfon, spojiš se Skypeom ili FaceTimeom s voljenom osobom na drugoj strani žice i kreneš ljubiti gumirano područje gadgeta. Uređaj registrira tvoje nježne pokrete i oblik usana pretvara ih u gumeni poljubac kod uparenog uređaja, i obratno.

Stvar šljaka u realnom vremenu, a Zhang vjeruje kako će njezin gadget koristiti i članovi obitelji, a ne samo ljubavnici. Recimo, baka ti može poslati gumeni poljubac u obraz, a mama zaželjeti puno sreće i pusnuti te svako jutro prije odlaska na posao, baš kao što je uvijek radila dok si bio doma i išao u školu. :)

Kissinger će naći primjenu i u istraživanjima o potencijalnim ljubavnim ili seksualnim odnosima između ljudi i robota. Ako misliš da izmišljamo, znaj da se na tu temu već organiziraju ozbiljne stručne konferencije.

Psiholozi pak gadget namjeravaju iskoristiti pri testiranju poljubaca kako bi ustanovili mogu li ispitanici razlikovati poljubac voljene osobe od puse neznanca.

Svašta nešto planiraju s Kissingerom, ali mi znamo jedno - gadgeti i roboti nikad neće moći zamijeniti pravi zagrljaj i pravi poljubac.

Cmok!

Posljednja izmjena: 26.12.2016.
Možda će te zanimati i: