bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Leteći skejt postaje stvarnost?
‹ Fun novosti

Leteći skejt postaje stvarnost? 05.03.

Napokon! Nakon Silver Surfera, Martyja McFlyja u serijalu 'Povratak u budućnost' i hrpe drugih SF heroja, sad i mi možemo letjeti na dasci. Tvrtka HUVr jučer je predstavila svoju dasku za lebdjenje, a ako nam ne vjeruješ, slobodno pogledaj video i uvjeri se

Promotivni video u kojem sudjeluju Christopher Lloyd, Tony Hawk i Moby ne može biti fake, jel da? Pogledaj samo web stranicu na kojoj Mark Cuban tvrdi kako će 'ova f**king stvar promijeniti svijet'. Čovjek je milijarder, valjda zna o čemu priča, a i mi bismo dali ozbiljne pare za HUVr, samo da postoji.

Na žalost, HUVr je samo odličan marketinški trik, a ne i ostvarenje naših snova. Bez obzira što je HUVr samo navlakuša, Internet je poludio za ovim imaginarnim produktom. Prvi HUVr video 'Belief', već ima 2 milijuna pogleda, a o čemu se radi, provjeri ovdje:
 
Izgleda nevjerojatno dobro, zar ne? Iskustvo nas je naučilo da kad nešto izgleda predobro, onda sigurno nije istinito. HUVr ekipa je složila priču o znanstvenicima s MIT-a koji su se upoznali u ljeto 2010. i odlučili riješiti problem antigravitacije. Samo tako, četiri godine kasnije, gravitacija je pobijeđena, a prvi proizvod koji koristi novu tehnologiju je, a što drugo, nego leteći skate.

Ubrzo je objavljen i drugi video u kojem dežurni znanstvenik azijatskog podrijetla, s obveznim naočalama, ofucanom Billy Zaneu objašnjava tehnologiju koja stoji iza HUVra. Naravno, sve to i nema previše smisla:
 
Svi se slažu kako je HUVr odlična reklamna kampanja, samo nitko ne zna za što. Neki smatraju da iza svega stoji Nike koji uskoro lansira tenisice sa samovezujućim  pertlama, sličnim onima iz drugog nastavka 'Povratka u budućnost'. Drugi misle kako je ovo najava četvrtog djela spomenutog filmskog serijala, a mi smo nekako najviše skloni povjerovati teoriji kako je ovo reklama za novu Tony Hawk igru.

Meh.

Izvor

Posljednja izmjena: 05.03.2014.
Možda će te zanimati i: