bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ljudi, imamo Netflix!
‹ Fun novosti

Ljudi, imamo Netflix! 06.01.

Djed Božićnjak je ove sezone malo zakasnio s poklonima za nas, odrasle, ali na kraju nam je ipak donio poklon kakvom se nismo nadali. Naime, Netflix je od danas legalno dostupan širom svijeta, pa tako i kod nas. Isprobali smo ga i stvar šljaka savršeno

Ima li itko da nije čuo za Netflix? Online filmski servis koji je uništio videoteke u Americi od danas je dostupan i u Hrvatskoj.

Netflix hrvatskim korisnicima nudi tri vrste pretplate:
- 7,99 eura za gledanje sadržaja na jednom uređaju u SD rezoluciji
- 9,99 eura za gledanje na 2 uređaja istovremeno i u HD rezoluciji
- 11,99 eura za najviše 4 uređaja, uz HD i Ultra HD rezoluciju

Registracija je turbo jednostavna, ali moraš imati kreditnu ili važeći PayPal račun. Odlično je što Netflix novim korisnicima prvi mjesec korištenje nudi besplatno pa ovu uslugu možeš isprobati i uvjeriti se da li ti odgovara.

Jesmo je isprobali? Pa naravno. Prvo loše vijesti – izbor filmova zasad je prilično siromašan. Ima ih tek par stotina, ali među njima je mnoštvo hitova (Star Trek, Batman, Matrix…). No, iz Netflixa najavljuju kako će se filmska biblioteka ubrzano širiti te da naporno rade na globalnim pravima za sve filmove koje inače nude i u Americi.

Kad su u pitanju serije, tu je situacija puno bolja. Korisnicima je dostupno na stotine serijala, bilo najnovijih (Daredevil, Marco Polo), bilo starijih, kultnih ostvarenja (Lude sedamdesete, Breaking Bad, Dexter…).

Eh da, zasad nema niti hrvatskih titlova, ali je zato moguće uključiti engleske, talijanske i španjolske titlove, a ta tri jezika moguće je odabrati i kao audio zapis.

Netflix smo isprobali na računalima, iPadu, i PlayStationu 3. Svugdje radi savršeno. Trebao bi raditi i na PS4, ali Netflix aplikacija još nije postavljena u hrvatski PS Store, a Xbox korisnici također bi trebali moći gledati Netflix putem svojih konzola. Naravno, servis radi i na Chromecastu, Apple TV-u te ostalim, sličnim uređajima.

Kome je namijenjen ovakav Netflix? Svima koji su propustili mnoštvo kvalitetnih tv serija, klincima (crtića k'o u priči) i svima nama kojima je dosta torrenta, Popcorn Timea i sličnih zavrzlama.

Napokon imamo legalnu, jednostavnu i jeftinu alternativu.

Posljednja izmjena: 07.01.2016.
Možda će te zanimati i: