bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ludi 'Crni petak'
‹ Fun novosti

Ludi 'Crni petak' 30.11.

Prvi petak nakon Dana zahvalnosti, američkog praznika koji uvijek pada četvrtkom, u Americi se naziva i 'crnim'. Dan je to nevjerojatnih rasprodaja, sniženja i pravog stampeda na velike trgovačke centre. Pogledaj kako to izgleda…

Božićna šoping groznica u potrošačkoj prijestolnici svijeta uvijek počinje na takozvani 'Crni petak'. Dan zahvalnosti, jedan od rijetkih neradnih dana u Americi, slavi se četvrti četvrtak u studenom. Niti Ameri nisu imuni na sindrom produženog vikenda pa mnoge tvrtke ne rade niti slijedeći dan, u petak. Kad već ne moraju na posao, Ameri onda mogu u šoping, pogotovo zato što je Božić pred vratima.

Veliki šoping centri nerijetko na 'Crni petak' vrata otvaraju i u 4 ujutro, ali, gužve su neizbježne. Stotine kupaca cijelu noć provode u redovima ispred trgovina, a sve kako bi bili prvi na redu i kako bi ugrabili brojne proizvode po nevjerojatnim popustima.

Velike gužve često izazivaju i nerede, pa i tučnjave. Trgovci na sve načine nastoje uvesti red, ali ponekad ništa ne pomaže. Da ne duljimo, ovako je bilo u Sjevernoj Karolini:
 
Tučnjava zbog televizora:
 

Stampedo u Portoriku:
 
I onda neka netko još jednom kaže da smo mi, u Hrvatskoj, ludi za šopingom:
 

Posljednja izmjena: 30.11.2013.
Možda će te zanimati i: