bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Mali vodič za buduće optimiste
‹ Fun novosti

Mali vodič za buduće optimiste 24.05.

Ništa te ne košta, ne iziskuje previše truda, a pritom dokazano poboljšava i produžuje život. Naravno, to može samo optimizam – životni stav koji može promijeniti tvoj svijet

Kamo god pošao, gdje god završio, svugdje ćeš naići na ljude širokog osmijeha koji odišu samopouzdanjem. Prepoznat ćeš ih po radosti kojom koračaju kroz život i po tome što uvijek i za svakoga imaju riječi podrške. I oni su otkrili tajnu optimizma, najslabije čuvanu tajnu na svijetu koju većina naprosto ne želi otkriti. A tako je jednostavno – dovoljno je samo malo, malčice promijeniti pogled na svijet.

Umjesto trčanja preko ceste, pričekaj na zeleno i pritom još pomogni nekom pri prelasku. Umjesto da na posao dolaziš sav nikakav i odbrojavaš dane do petka, ustani sa smiješkom i razmišljaj o lijepim stvarima koje te čekaju na poslu – ekipa, kava, gablec, ćakula… Umjesto da svugdje tražiš dlaku u jajetu, počni tražiti jaje u dlaci. Umjesto da visiš na dosadnim web stranicama, dođi po dnevnu dozu optimizma, podijeli svoj optimizam s nama i osvoji mobitel.

U prirodi nam je da mislimo kako će sutra svanuti bolji dan čak i ako se nalazimo u čamcu, usred oceana, s velikim i gladnim tigrom. Dokazano je kako optimizam ne samo da poboljšava mentalno već i fizičko zdravlje. Optimisti su smireniji, otporniji, žive zdravije i manje obolijevaju.

Bezbrojni su razlozi za optimizam, a na tebi je samo da napraviš mali 'klik' u glavi i da pomakneš brojčanike iz crvenog u zeleno. Kad sve izgleda sivo, sjeti se riječi dječaka iz čamca s tigrom: 'Borimo se bez obzira na cijenu bitke, na pretrpljene gubitke, na nevjerojatnost uspjeha. Borimo se do kraja. Nije to pitanje hrabrosti. To je nešto u nama, nesposobnost odustajanja. Možda najobičnija glupa glad za životom?'

I što kažeš, jesi za dnevnu dozu optimizma? :)

Posljednja izmjena: 24.05.2013.
Možda će te zanimati i: