bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pet za pet
‹ Fun novosti

Pet za pet 30.10.

Lutajući internetom naletjeli smo na sjajnu listu web stranica koje ti mogu pomoći da postaneš pametniji, mudriji i bolji u svemu – od kuhanja, preko sviranja gitare do stranih jezika. Odabrali smo pet takvih stranica koje moraš vidjeti

Učenje zna biti tlaka, ali isto tako stjecanje novih znanja i vještima zna biti itekako zabavno. Potrebne su samo dvije stvari - dobra volja i dobar učitelj. Ne sumnjamo da dobre volje imaš na izvoz, ali što je s učiteljem? Srećom, danas imamo internet na kojem možemo naučiti puno toga. Na tebi je jedino da odabereš što te više zanima – strani jezici ili tabloidni portali, programiranje ili svađanje na Fejsu.

Priznajemo da niti mi nemamo uvijek volje za stjecanjem novih znanja, ali nakon što smo naletjeli na ovaj popis 25 web stranica za samopoboljšanje, odlučili smo okrenuti novi list. Svečano obećavamo da ćemo, od danas, jedan sat dnevno provesti u učenju. Časna izviđačka! Evo, krećemo s učenjem početnih sastava klubova u predstojećem, 4. kolu Lige prvaka, a nakon toga se bacamo na ponavljanje gradiva – ponovno gledanje prve sezone 'Igre prijestolja'.

Kad sve to obavimo, onda ćemo posjetiti jedan od ovih pet sajtova kako bi na kraju dana naučili i nešto korisno. Naravno, korištenje ovih web stranica iziskuje dobro poznavanje engleskog, ali to se na internetu podrazumijeva, zar ne? Krenimo…

Duolingo

Besplatna verzija Rosetta Stonea – odličnog programa za učenje stranih jezika. Pružiš li mu priliku, Duolingo će te naučiti španjolski, engleski, njemački, talijanski, portugalski ili francuski.

Justin Guitar

Svi oni koji žele naučiti svirati gitaru mogu to učiniti vrlo lako uz Justinovu pomoć. Justin na svojoj web stranici nudi na stotine besplatnih lekcija sviranja gitare te brojne savjete o kupnji i održavanju ovog instrumenta.

Cooking for Engineers

Kuharica za inženjere namijenjena je lumenima koji žele kuhati i vole kad je svaki korak pripreme jela objašnjen do detalja. Samo slijedi upute i napravit ćeš odlične kolače ili pečenje. Ako mogu inženjeri…

Codeacademy

Interaktivni alati i besplatne lekcije na Codeacademy naučit će umijeću programiranja čak i najveće antitalente.

Lumosity

Personalizirani online trener za mozak. Ozbiljni smo. Lumosity će ti pomoći da razviješ kognitivne sposobnosti kroz igru i zabavu. Isprobati.

Posljednja izmjena: 30.10.2013.